Bagatell ügynök jelentése

becszó küldöm a kiskanalat

 

 

Bagatell alvó ügynök második számú jelentése

 

Oroszországból akár cseh-amerikai szövetséges is válhat: mind a német kancellár, mind a cseh kormány szükségesnek érzi Moszkva bevonását a Csehországba tervezett amerikai védelmi rendszer, a rakétapajzs projektjébe. Bár Medvegyev, aki nemrégiben még katonai válaszlépéssel fenyegetett, egyelőre nem reagált, a hír máris feszültséget okozott a prágai parlamentben, ahol a baloldali ellenzék hallani sem akar az orosz együttműködés tervéről. Pásztor Bianka szerint elmaradhat a szokásos orosz katonai fenyegetődzés.

Az orosz közeledésnek azonban több akadálya is lehet. Egyrészt Schwarzenberg szavai már a cseh parlamentben is botrányt váltottak ki: Lubomir Zaoralek, a cseh Képviselőház elnöke „groteszknek” nevezte a tervet, és kijelentette, hogy nem tudja komolyan venni a nyilatkozatot, ugyanis éppen a külügyminiszter volt az, aki korábban kijelentette, hogy a rakétapajzs az oroszok ellen irányul. Jiří Paroubek, az ellenzéki szociáldemokraták vezetője is hasonlóan vélekedik: egy sajtóközleményben fejtette ki, hogy Schwarzenberg kijelentése „ellentétes mindazzal, amit a kormány a kérdésről eddig tárgyalt.” Az ellenzék továbbá – már megszokott módon – referendumot javasol az ügyben; ez a felvetés azért kényes, mivel a cseh lakosság háromnegyede ellenzi a rakétapajzs Csehországba telepítését.

A szociáldemokraták továbbá abban reménykednek, hogy Barack Obama amerikai elnökkel új írányt vesz a projekt, és az Egyesült Államok eláll a kelet-európai védelmi rendszer létesítésétől. Jan Hamáček, a cseh parlament külügyi bizottságának elnöke azt nyilatkozta, hogy az USA várhatóan inkább a nemzetközi szervezetekkel való kapcsolattartást fogja előnyben részesíteni – beleértve a NATO-t -, az egyoldalú szerződések helyett, továbbá azt is megjegyezte, hogy egy évi 10 milliárd dolláros projekt a pénzügyi válság kellős közepén elgondolkodtató lehet. A kormánypárti ODS szakértői ezzel szemben arra számítanak, hogy Obama kül- és védelmi politikája folytatja majd az előző kormányzat vonalát.

A rakétapajzsról aláírt két cseh-amerikai szerződés ratifikálásáról várhatóan februárban fog tárgyalni a prágai parlament. Míg a kormánypárti ODS elsősorban ezekről a megállapodásokról tárgyalna, addig az erősebb baloldali ellenzék inkább a Lisszaboni Szerződés ratifikálásáról szóló elhúzódó vitákra tenne pontot.

Drága Elnök úr! A palesztin néphez intézett megnyugtató szavai meggyőztek arról, hogy segít rajtam is, hogy Kitty vizslám által elrágott mosógépzsinórom elszakadását Varga Romeo, szolnoki villanyszerelő szakszerűen megcsináltathassa. A ronggyá mosott flanellingek nagy mértékben hozzájárulhatnak abban, hogy abszolút beleolvadjak a magyar rögvalóság szolnoki környezetébe.

Becses nejét üdvözlöm, az ezüst kiskanál becsszó, véletlen maradt nálam, ahogy megkapom a mosógépzsinór pénzt, gyorspostával visszaküldöm. Vagy ha megjön a rokkantnyugdíj.

 

Bagatell alvó ügynök

Kerekes Roadmovie Tamás

 

 

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?

Vélemény, hozzászólás?