A levegő a mi bányánk

segítség Obamának

 

 

A levegő a mi korlátlan bányánk

Bagatell ügynök elkésett jelentése Barack Obamának

 

A figyelmes CIA, és a Pentagon,  Powell, s a nemzetbiztonsági tanácsadók  már korábban  megtanulhatták, miképp a közönséges levegő – mellőzve a benne kisebb mennyiségben előfordulókat – két légnemből van összetéve u. m. légeny- és élenyből, ugyanezen légnemeket találni meg a vízből kifejlődött levegőben is. Mindazonáltal némi különbség is létezik a kettő közt, s ez abból áll, hogy kétféle légnem különböző viszonyban van a kettőben, egymással összekeverve. A közönséges levegőben úgy van ezen két légnem összevegyítve, hogy 100 súlyrész (például font) levegő épen 77 részt légenyt és 23 rész élenyt tartalmaz, a vízből kifejthető levegőben pedig úgy, hogy 100 részben 68 a légeny- és 32 az élenytartalom. Mindez műtrágyagyártáshoz is szükséges, de a lőporgyártáshoz is.

Következőleg a víz likacsaiban láthatlanul rejlő levegőben jóval több éleny van, mint a közönséges levegőben, amellyel korlátlan rendelkezünk.

Mivel a lőpor gyártásához szükséges salétrom előállításához elengedhetetlenül fontos a salétrom, amihez viszont légeny és éleny is egyformán szükségeltetik, a Tekintetes Elnök úr tudomására hozom, hogy egy tengeri blokád esetén-mely a chilei salétrombányákhoz való korlátlan hozzáférést akadályozná -nálunk korlátlan fog találni élenyt és légenyt. Ezzel is megbecsülhető lenne az örök magyar és amerikai szövetség.

De stratégiai tartalékaink vannak tölcsér nélküli beszélőgépekből, és csász. és kir. szabalm. Sérvkötőkből, úgyis mind légszeszcsillárokból.

 

Ne bántsd a magyart

 

Az Ön tisztelő híve

Bagatell

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?