Romantika

minden mennyiségben

 

Susan Elisabeth Phillips: Álom, édes, álom

 

Az ÁLOM,

Az „”ÁLOM,

A kezdet

 

Őt jelölték ki a kulisszák mögötti lótifutinak, mely feladatot, mint később megtudta, mindig a legvonzóbb fiatal önkénteslány kapta. Húszéves volt akkor, s nem akart hinni a szerencséjének, amikor a kampánystáb egyik tagja őt kérte fel, hogy adjon át Dwayne-nak egy kupac előre kiválogatott imakártyát. Tényleg látni fogja közelről a híres hittérítőt! Remegő kézzel kopogtatott be a férfi öltözőnőjének ajtaján.

-Szabad

Rachel puhatolózva nyitott be, csak annyira, hogy meglássa G. Dwayne Snpest a kivilágított tükör előtt állva, ahogy egy ezüsthátú kefével fésüli sűrű szőke, a halántékánál oly vonzóan deresedő haját. A férfi rámosolygott a tükörből, Rachelt pedig teljes erőből mellbevágta Snpes karizmája.

Jöjjön be, drágám.

Rachel pulzusa szaporán vert, a tenyere izzadt. Szédült és meg volt rendülve. Dwayne megfordult, még szélesebben mosolygott. Rachel pedig elfelejtett levegőt venni.

Ismerte Snpes életét. Észak- karolinai dohányügynök volt, mikor tíz évvel ezelőtt megtért és vándor hitszónok lett. Most harminchét esztendős volt, s hála a kábeltévének, az ország legnépszerűbb hittérítője. Delejes beszédhangja, feltűnő jóképűsége, megnyerő mosolya és karizmatikus személyisége képernyőre szabta. A nők fülig beleszerettek; a férfiak pedig azt gondolták róla, hogy közülük való. A szegények és idősek, akik hallgatóságának nagy részét tették ki, hittek neki, amikor egészséget, gazdagságot és boldogságot ígért. S a nyolcvanas évek bukott hittérítőitől eltérően róla mindenki úgy vélte, hogy igazat mond.

-Jöjjön be, drágám. Ismételte .-Nem fogom megenni. Legfeljebb csak azután, hogy imádkoztunk magáért. Kisfiús huncutsággal azonnal belopta magát Rachel szívébe.

Rachel odaadta neki az imakártyákat. -Ezt …küldik

Dwayne rá sem hederített az imakártyákra, csak őt nézte. -Hogy hívják, drágám?

-Rachel Stone.

Dwayne elmosolyodott. -Isten megáldott ma.

Ez volt a kezdet.

Évekkel jóval később, mikor már sikkasztó hittérítő férjét elvesztette, régi birtokuk környékén jár, fiával, Edward- dal, egyetlen vagyonuk kilenc dollár és egy rozzant Impala, ami épp egy jelentős család leszármazottjának, Gabe Bonner-nak a szintén teljesen lepusztult autósmozija mellett robban le. A férfi sármos, vonzó (mr. Vonzerő), de el akarja szállíttatni autómentőjével a lepusztult kocsit, azt még föl sem tételezve, hogy a kocsi azért elszállíthatatlan, mert történetesen anyja és gyermeke benne lakna. Rachel még egy soványka sztriptízt is bedob, csakhogy Bonner alkalmazza, de az eleinte hajthatatlannak mutatkozik, noha nagyon is hatnak rá a hölgy bájai. Amikor Bonner testvére Rachel pártját fogja, sőt kiszemelnek neki egy ideiglenes lakóhelyet, akkor a férfi megkegyelmez, alkalmazza néhány napra Rachelt.

Igenám, de a szintén vonzó, ám sikkasztó hittérítő elcsórelt öt milliócskája a légi szerencsétlenség közben nem kerül elő.

Megindul a harc a pénzért, nem utolsósorban két lepusztult ember megnyugvásáért, melyet csak egymás karjaiban nyerhetnek el.

Jó regény.

 

Kerekes Tamás

A kiadó

 

Az ÁLOM, ÉDES ÁLOM , mellyel az írónő berobbant a bestseller listák élére, a megváltás és az erő története. Bár Phillips írói vénája mit sem veszített szellemességéből, a Bonner család az APAFOGÓ című regényben elkezdődött történetének folytatásában kijut a könnyfakasztó pillanatból is.

Rachel Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. (Mindenki által) imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne.

kiss.reka@victoriakiado.hu

 

http://www.victoriakiado.hu

 

 

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?