Hogyan legyünk lúzerek?

miért van a savanyú káposztán szavatossági idő?

 

Miért van szavatossági idő a savanyú káposztán?

Avagy az élet egy nagy vászon, amelyre lehetőleg a legtöbb színt kell fölraknod

 

Steve MCDermott professzor, a Hogyan legyünk sikeres lúzerek? c. alapvetésében mindenre megtalálta a választ, csak erre a kérdésre nem.

A sikertelenségnek azonban ára van, figyelmeztet a professzor. Ki hinné, hogy valójában sokkal több energia kell ahhoz, hogy megbukjunk az élet minden terén, mint ahhoz, hogy rendkívüli sikereket érjünk el? Maximalizmust hirdet a szakíró: még a kudarcokban is.

Ha profi lúzerek akarunk lenni, kezdi a kötet az első szabállyal, a legrosszabb, amit tehetünk, hogy komolyan elgondolkodunk azon, hogy mit jelent számunkra a siker. A legügyesebb sikertelenek elkerülik a kérdést. Ez a kínai közmondásra emlékeztet, mely így szól:” Ha nem változtatunk irányt, valószínűleg oda jutunk, ahova elindultunk:”

Páratlan definíciót adott erről Sir Winston Churchill is, amikor így összegzett?” Siker az, ha az ember képes hibát hibára halmozni, töretlen lelkesedéssel. Ehhez szerényen hozzáfűzzük, hogy a kudarc is lehet progresszív. Sőt, a kilátástalanság a legjobb eszköze annak, hogy ha töretlenül halogatjuk a legfontosabb döntések meghozatalát. Egy felmérésben például, amelyben százéves embereket kérdeztek, hogy mit sajnálnak legjobban az életükben, a megkérdezettek azt válaszolták, hogy bánják, hogy nem vállaltak több kockázatot, és nem olyasmikkel foglalkoztak, ami boldoggá tette volna őket. Ha valaki ugyanerre a következtetésekre akar jutni 100. életévében, még most szánja el magát a céltalan sodródásra- kéri a professzor, mert egy igen képzett pesszimista ezt a kort valószínűleg úgy sem éri el.

Értelmet nem lehet megadni, azt találnod kell.

Mélyen elgondolkodtató és sziporkázó szellemességgel megírt könyv.

 

 

Kerekes Tamás

 

 

A profi lúzer

Hogyan lehetsz tuti vesztes? Az író az élet szinte minden területéről tud példát adni ehhez a törekvéshez: olyan emberek példáját, akik teljesítménye alaposan elmarad az átlagtól. Könyvünk arra a megdöbbentő következtetésre jut, hogy ezek a nagyon különböző emberek ugyanazt a stratégiát alkalmazzák.

 

Ők – a profi lúzerek – oly könnyeden és vidáman buknak el bármit, hogy nem is nagyon figyelnek rá, szinte nincsenek is tudatában annak, ami történik velük.

 

A könyv szemléletesen bemutatja, mi az, amit a kiemelkedő sikertelenek következetesen gondolnak, mondanak és tesznek, illtetve többnyire mit nem tesznek, hogy elrontsák a siker esélyét – tehát e könyven egybegyűjtve találhatjuk meg mindazokat a stratégiákat, amelyeket semmiképp ne kövessünk, ha nem akarunk veszíteni.

 

Figyelmeztetés: Ne próbáld ki a könyvben tárgyalt technikákat! Amennyiben megfogadod e tanácsot, a kiadót semmilyen felelősség nem terheli, ha a könyv elolvasása után váratlan sikereket érsz el karrieredben vagy magánéletedben

 

Steve McDermott az egyik legelismertebb üzleti szónok Európában – 2007-ben elnyerte a rangos European Business Speaker of the Year díjat.

Könyvei nemzetközi bestsellerek, rendszeresen szerepel tévéműsorokban és üzletember. Ezen kívül konzultáns, és tréner olyan ismert cégeknél, mint az Asda, a Smith & Nephew, a Nestlé és a Brit Egészségügyi Szolgálat. Szakterülete, hogy segítsen egyéni és vállalati ügyfeleinek olyan új gondolkodásmódot kidolgozni, amivel valóra válthatják álmaikat.

Mielőtt saját céget alapított, 15 évig egy reklámügynökségnél kreatív igazgatóként pusztán az ötleteiből élt. Több mint 20 nemzetközi és angol díjat nyert kreativitásáért.

 

www.tollal.hu

 

www.hvgkonyvek.hu

 

 

Kerekes Tamás

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?