Egészség és az időbeosztás

Egészséges életmód kialakítása nem egyszerű téma, több dolog is van ami megakadályozhat, gátolhat benne. Néhány nagyon általános példa:

  • Túl sok stressz, idegeskedés
  • Időbeosztási problémák, túl kevés idő
  • Huzamosabb ideje rossz hangulat, depresszió, negatív hozzáállás
  • Túlsúllyal való problémák
  • Stb. stb.

Most ezek közül az egyik problémára fogunk koncentrálni, ami az egyik legelterjedtebb, gyakorlatilag mindenki küzd vele, ez az időbeosztás, flancos szóval időmanagement problémája. Ez nem csak vállalkozóknak, felsővezetőknek meg managereknek fontos, hanem mindenkinek, aki nem egy barlangban él és halászó-vadászó életmódot folytat (bár ha belegondolunk még ezeknek az embereknek is fontos…). Miért is ?

Röviden szólva, az egész életedet egyszerűbbé teheted, ha megfelelően kezeled az idődet. Annyi minden függ egy jó időbeosztástól, hogy felsorolni is nehéz.

Először is, azt szokták mondani, van egy dolog, amiből mindenkinek ugyanannyi van, a koldusnak, a gazdagnak, a pékárusnak, a zöldségesnek, az irodai alkalmazottnak. Igen, ez az idő. Ebből mindenkinek ugyanannyi áll rendelkezésre és ez az egyik legnagyobb kincsünk. Időt nem tudunk venni, nem tudunk többet kapni belőle, annyi van belőle amennyi és ezzel kell gazdálkodni.

Minél jobban megtanulod okosan, praktikusan felhasználni, annál produktívabb, zökkenő mentesebb és egészségesebb mindennapokat élhetsz.

Néhány példa, miket okozhat az időhiány, időnk rossz „managelése”:

Először is sok stresszt, idegeskedést. Ha állandó rohanásban, késésben vagy, akaratlanul is ideges leszel, főleg ha fontos dolgokról van szó.

Zsúfolt mindennapokat.

Állandó rohanást.

Túlzott elfoglaltság érzését, ami megint stresszt okoz.

Ha zsúfoltak a mindennapok, nincs időd az egészségedre időt fordítani és nincs időd megfelelően lazítani sem, így csak tovább göngyölődnek a bajok, túlhajszoltság, stressz miatti betegségek stb.

Ezért is általában, ha rendbe akarod szedni a dolgaidat, egy kis időt kell „varázsolnod” magadnak.

Egyszerűbb mondani, mint csinálni. Hol kezdjek neki, milyen technikákat alkalmazzak stb. Egyik dolog amit használhatsz, például ez az ingyenes e-mail tanfolyam: Időbeosztás és lazítás életmód tanfolyam

Persze egy ilyen e-mail tanfolyam „időt” vesz igénybe (nem is keveset mert egész hosszú), de még mindig jobb, mintha vadul elkezdenél minden technikát olvasni, egyik napról a másikra megpróbálnád megváltoztatni a szokásaidat, kipróbálni egy rakat új dolgot stb. A rendszertelenségnek az lenne a vége, hogy egy idő után egyszerűen feladod és visszatérsz a régi kerékvágásba. Lehet, hogy már előfordult veled amikor valami újat próbáltál ki.

Persze lehet, hogy te az a típus vagy aki szereti maga megoldani a dolgokat, ami nagyszerű, jó tulajdonság. Ha nem ilyen vagy, akkor sincs baj, mert manapság rengeteg hely van, ahonnan tájékozhatsz a témában. Egy a lényeg, el kell kezdeni, okosan! 🙂

Szerző: eletmodom

Egészséges életmód mindenkinek jár Egészséges életmód és életstílus kialakításával foglalkozunk, ebben próbálunk segíteni minél több embernek. Ha Te is szeretnél egy egészségesebb életstílust kialakítani, érdemes ide ellátogatnod: http://e-stilusom.com

Vélemény, hozzászólás?