Mégiscsak lógni fogsz

Kiváncsy Imre

Mégis lógni fogsz

Talán már eddig is lógtál, amennyiben nem dülöngéltél, hisz unikummal gargalizálsz hajnalban, és estig nincs megállás.
Lógtál, amikor összeesését színleltél a megyeháza előtt, s mentőt hívott az ijedt, be nem avatott titkárnő, s a mentő ott tett ki, ahol a horgászbarátaid vártak, hogy egy lefizetett halastóhoz menjetek horgászni, melynek közmunkásai aznapra mellétek lettel beosztva, s délutánra kis teherautónyi halat osztottak ki a résztvevők között. Közpénzből. Lógtál folyamatosan a parlamentből, még akkor is, amikor létrehozták a korszerű elektronikus rendszert, melynek segítségével kívülről is tudható, hogy ki van a honatyák közt az Országház épületében, ami igen megnehezíti a kurvázásaidat, és szoknyapecérségeidet, de nyilván új feleségedet éppúgy megrettentetted, mint a régit, hogy nem mer pöntyögni.
Lógtál, amikor beszédeket kellett volna tartanod a választópolgárok érdekében, ehelyett Neked csak a „Csukjátok be az ablakot, fázom” orációra futotta. Lógtál eleget az ING megyei főnökének posztjában, de ott az akkurát pénzintézet, mely teljesítményt várt volna el, hamar kitette a szűröd. Tisztelet nekik.
Lógtál azon a nyugdíjas-találkozón a Tófenék utcában, amikor a Bokros-csomagtól megszeppent idős nénikék zsebkendőjüket gyűrögetve, könnyekkel a szemükben firtatták a jövőt. Hamar leléptél, mert joggal félhettél a lincseléstől.
Lógtál a munkából, amikor a közpénzből finanszírozott, közcélúnak beállított Hetényi kórház részlegvezetőjével kúrtál az elnöki szobában, megváratva a fontos embereket. Jó példa ez hozzá állásásodra.
Lógtál a közhivatalból, amikor saját francia barátaidat etetted, itattad közpénzből, látszólag a megye külkapcsolatait bővítve, melyek aztán egy francia vendéglátással honorálták Neked. Nyaralásként.
Félelmetes ostobaságod és megbízhatatlanságod mutatja az, ami megtörtént veled, tíz éve, május elsején egy MSZP ülésen a Tiszaligetben.
Ellopták a Honvédelmi Bizottmány alelnökének válltáskáját, iratokkal, Nokia Kommunikátorral (melynek árát soha nem fizetted ki az MSZP pénztárosának).
Ki volt az a szemtelen cégéres gazember, aki meg mert lopni nyílt színen egy kémfőnököt?
Noha Te azt állítottad, hogy a táska a diplomáciai útleveleddel, állampapírokkal megkerült, azt le nem moshatod, hogy a szocik egymástól is lopnak, nemcsak a politikai bűnözés sajátos, furcsa mellékízt kapó megtorlási akciókat vezettek, tudni llik, megkúrjátok egymást, azt mégsem tagadhatod, hogy néhány óráig nem voltál a személyes táskád birtokában.
Na már most, de öntöttvasbarom, tíz év után már el kell mondanom a kémkedés lényegét Neked, amit nevetséges módon veled csináltak meg, természetesen a táska egész tartalmát digitálisan rögzítették, csak utána kaphattad meg. Ezt csak Veled lehett megcsinálni, mert olyan ostoba vagy, hogy a világodról nem tudsz, nemhogy az ország nemetbiztonsági érdekeit nem bíznám rád, de még az ingemet sem.
Ez emlékeztet arra a Rejtő jelenetre,amikor Buddha gyémántszemét kilopták, és egy stoplámpával helyettesítették.
Amikor a márciusi ifjak példásan föllógatták a hadügyi Lamberget és Latourt, nevüket hiába keressük az aradi kivégzettek listáján. Nem vonták őket felelősségre.
A jogos népharag vezetőit a népfelség elvéből következően nem lehet felelősségre vonni.
Ami rád illik, az az a konstelláció, amikor valakit „képletesen távollétében halálra ítélnek.
Most azonban én jövök: kiírtalak.
By Rajkó Félix

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?