Kommunikáció és az egészséges életmód,lelki egészség kapcsolata

Hogyan kapcsolódik a kommunikáció, társalgás és az egészséges életmód egymáshoz? Miért kéne ilyesmiről olvasni, ha egészségesen akarunk élni?

Igazság szerint, a kommunikáció az egészséges életmód 10 alappillérje közül az egyik. Legalább olyan fontos mint a rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás vagy az érzelmeink.

Ha jobban bele gondolsz, az életed mindennapján, minden órájában kommunikálsz valakivel. Szomszédok, főnök, alkalmazottak, barátok, családtagok, a sarki fűszeres. Annak megfelelően, hogyan kommunikálsz ezekkel az emberekkel alakulnak a kapcsolataid, a karriered, a munkád, ennek megfelelően tudod elérni a céljaidat az életben. Mindjárt közelebb kerültük az egészséges életmód, lelki egészség témájához.

Ha rossz kommunikációs képességeid vannak, nehezebben fogod megkapni az előléptetést, nehezebben jutsz előbbre a karrieredben, többet vitatkozol a családtagjaiddal, nem jösszi ki jól a szomszédaiddal… Ellenben, ha tudod, hogyan kell a különböző embereket megközelíteni, tudod mik a Kötelező alapok(!!) vagy másnéven varázs szavak, kifejezések, mik a “trükkök” amiket a másokknál használni kell, háááát elég sok fejfájástól óvhatod meg magad, és nagy (pozitiív…)változások következhetnek be az életedben.

Pusztán attól, hogy megtanulsz pár egyszerű kommunikációs aranyszabályt, már ekkora változások következhetnek be a mindennajaidban, de a kommunikáció ennél sokkal többől áll! Milyen kommunikáció van még? Hát, ha nem másokkal akkor magaddal beszélgetsz, na nem skizofréniáról van szó, egyszerűen a gondolataidról, a “belső kommunikációdról”, ha népszerű, flancos szóval akarunk élni.

Ezt még egy picit talán fontosabb is mint a másokkal folytatott kommunikáció, mert sokkal gyakrabban csinálod. Gyakorlatilag, akár tetszik, akár nem, folyamatosan értékeled a körülötted lévő eseményeket, embereket, véleményt formálsz róluk, magadról, pozitív vagy negatív dolgokat állítasz a megjelenésedről a dolgaidról stb.

A módja a belső kommunikációdnak, nagyban meghatározza a tetteidet. Az, hogy mit gondolsz magadról, hogyan értékeled, elemzed és hogyan reagálod le a dolgokat, befolyásolja a tetteidet, a tetteid pedig befolyásolják az életedet. Ezért is a belső kommunikáció is egy fontos tényezője az egészséges életmódod kialakításának.

Lényegtelen, hogy belső-magunkkal folytatott, vagy külső-másokkal folytatott kommunikációról van szó, van néhány aranyszabály, amit jó ha szem előtt tartasz. Nem kell megilyedni, hogy rettentő mennyiségű új dolgot kell tanulnod. A kommunikációs képességek elsajátításában az a jó, hogy sokkal egyszerűbb bennük profikká válni, mint például egy új sport elsajátításában, vagy mint felvenni azt a szokást, hogy lazíts minden órában 10-15 percet. Például ezek a Kötelező alapok? Nagyon nehéznek tűnnek?

Mi teszi még egyszerűvé a kommunikációs képességek elsajátítását?

Az a tény, hogy lépten-nyomon, gyakorlatilag minden percben kommunikálsz, vagy magaddal vagy másokkal, így a technikákat sokkal gyakrabban tudod gyakorolni. Minél gyakrabban gyakorolsz valamit, értelemszerűen annál hamarabb mesterévé válsz, és a kommunikáció valami olyan dolog, aminek érdemes a mesterévé válni…

Szerző: eletmodom

Egészséges életmód mindenkinek jár Egészséges életmód és életstílus kialakításával foglalkozunk, ebben próbálunk segíteni minél több embernek. Ha Te is szeretnél egy egészségesebb életstílust kialakítani, érdemes ide ellátogatnod: http://e-stilusom.com

Vélemény, hozzászólás?