Újabb programokkal gazdagodik a Falk Art Fórum

Az évente két alkalommal megrendezett Falk Miska utcai kulturális eseménysorozat, a Falk Art Fórum őszi kiadása szeptember 20-án a megszokott képzőművészeti és régiségekkel kapcsolatos rendezvényei mellett színházi és kivételesen egy építészeti programmal is várja az érdeklődőket.

A Kossuth tér és a Szent István körút között végighúzódó, a műkereskedők utcájának vagy antik negyednek nevezett Falk Miksa utcában a képzőművészeti és antik galériák rendezvényei mellett további programok várják az idelátogatókat: a Kulturális Örökség Napjai eseménysorozathoz kapcsolódóan egy szakértő segítségével betekintést nyerhetnek a Falk Miksa utca épületeinek történetébe, különleges építészeti megoldásaiba. Ezenkívül hagyományteremtő jelleggel elindul a budapesti színházak bemutatkozása is, melyek közül elsőként a József Attila Színház társulata nyitja meg itt évadját, és számos programmal várja a közönséget a helyszínen emelt színpadon és az utca egész területén.

A Kulturális Örökség Napjai, melynek keretein belül a Falk Art Fórum látogatóinak szabad bejárást biztosítanak a Falk Miksa utca és környékének egyes épületeibe és udvaraiba, egy néhány éve indult Európai Uniós kezdeményezés része. A Magyarországon már tíz éve sikeresen zajló programban ezúttal a szakértők mellett a szokásostól eltérően Bächer Iván író-újságíró mutatja be a közelben, a Balassi Bálint u. 21. szám alatt található eklektikus ház történetét, és mesél néhány korábbi lakójáról.

A József Attila Színház a zenés és prózai produkciókon kívül a társulat művészeinek alkotásait is bemutatja, valamint pódiumbeszélgetést is szervez „Mi és milyen a színház kívül-belül” címmel a színházi munka emelkedőiről és buktatóiról. Az ehhez hasonló színházi programok a tervek szerint a jövőben szerves részét fogják képezni a Falk Art Fórumnak, minden ősszel más színháznak lehetőséget biztosítva a bemutatkozásra.

A fesztivál további eseményei is meglehetősen változatosak lesznek, így például El Kazovszkij tárlatát lehet megtekinteni a Kieselbach Galériában, vagy egy Nádler István retrospektívet a Virág Judit Galériában, de érdekes bútorművészeti előadás és tárlatvezetés is várja az érdeklődőket. A különleges használati tárgyakért rajongóknak szól még a Levélbontók és papírvágók című kiállítás, vagy éppen az ingyenes ékszer- és drágakő-határozás és értékbecslés is. Az említetteken kívül még számos témában hallgathatók meg előadások, hat kiállítás nyílik meg és sok-sok színvonalas zenei programra kerül sor a nap folyamán: a jazzkoncerteken kívül hallgatni lehet majd operát, musicalt, vagy éppen autentikus perui zenedarabokat. Nem maradnak el a gyerekfoglalkozások sem, és továbbra is neves képzőművészek által díszített padok várják a megpihenni vágyókat. Mindenképp érdemes lesz tehát kilátogatni egy kis élménygyűjtésre.

Az eseménysorozatot a kezdetektől támogató Concorde Alapkezelő nagyon fontosnak tartja a fesztivál életében a továbblépést a színházak irányába: a színházi közeg bevonásával a Falk Art Fórum egy rendkívül széles réteget tud majd megszólaltatni, és új rajongókat tud teremteni mind a színház, mind a képzőművészet számára. A különböző művészeti ágak és műfajok közötti interakció pedig értékes és izgalmas eredményt hozhat a művészeti szcénába és egyben tovább erősíthetik a párbeszéd kultúráját Magyarországon.

 

A Concorde Alapkezelő zrt.-ről

A Concorde Alapkezelő a Concorde Csoport tagjaként több mint százhetven milliárd forint kezelt vagyonnal Magyarország legnagyobb független – nem banki és biztosítói – vagyonkezelő cége. A vagyonkezelés mellett tevékenységi körébe tartozik továbbá a pénzügyi tervezés, a befektetési tanácsadás, valamint az adó- és örökösödési tanácsadás. Az alapkezelők szövetségének adatai szerint a Concorde Alapkezelő termékei évek óta a piaci átlagot jóval meghaladó hozamokat produkálnak, a hozamlisták elején szerepelnek.

 

Vélemény, hozzászólás?