Akadályok, problémák, banánhéjak, és az egészség.

Hányszor kellett akadályokkal, vagy problémákkal megküzdened az életben? Biztos nem csak egyszer.

Hányszor csúsztál el egy banánhéjon, akadtál fenn valamin, miközben megpróbáltál előre haladni vagy valamit megvalósítani. Biztos ez is előfordult már.

Banánhéjakkal és ilyen kis problémákkal tele van az élet, mindig van valami, amin elcsúszhatunk. Hogyan kapcsolódik ez az egész dolog az egészséges élet, egészség témájához?

Mikor próbáltál meg utoljára egy fogyókúrát, leszokni a dohányzásról, felvenni a sportot hobbi szinten, megtanulni egy nyelvet, vagy csak betartani egy fogadalmat vagy ígéretet? Máris kapcsolódik az egészség témájához 🙂

Ugyanúgy mint bármely más területén életednek az egészség területén is előfordulnak kis banánhéjak amin elcsúszhatsz. Senki nem mondta (vagy ha igen akkor kicsit „lódított”), hogy szuper egyszerű lefogyni, sportolni járni rendszeresen vagy kialakítani az egészséges életet. Végül is, ha jobban megnézzük, nem olyan nehéz, HA tudjuk mire kell figyelni, milyen buktatók vannak és mit tudunk velük kezdeni.

Az ilyen tudás, képességek ismerete nem csak az egészség kialakításánál lehet hasznunkra, hanem az élet bármely területén, hiszen mindenhol ugyan úgy működnek a banánhéjak. Rálépünk, elcsúszunk.

Hogyha valamivel érdemes kezdeni az egészséges élet, egészség kialakítását, akkor ez a gondolkodásmód megváltoztatása, akadályok ismerete és leküzdése, mert biztos szembe nézünk majd párral, miközben megpróbálunk egészségesebben élni.

Erről a témáról nem sok helyen olvashatunk, egy hely ahol például igen és még egy kis segítséget is kapunk:Egészséges élet és az akadályok leküzdése .

Ezek is tanulható dolgok, amiket kis időráfordítással és sok gyakorlással el lehet sajátítani. Mivel például az érzelmeinkkel és a komfortzónánkkal is harcolni kell , amikor ilyen akadályokat akarunk legyőzni, ezért nem annyira egyszerű dolog.

Persze megint vannak dolgok amik a segítségünkre vannak, mint például az önfegyelem, ami szintén egy tanulható, és fejleszthető képesség.

Egyszóval akadályokkal, banánhéjakkal mindenkinek szembe kell nézni, jó ha tudjuk, hogyan kezeljük őket.

Szerző: eletmodom

Egészséges életmód mindenkinek jár Egészséges életmód és életstílus kialakításával foglalkozunk, ebben próbálunk segíteni minél több embernek. Ha Te is szeretnél egy egészségesebb életstílust kialakítani, érdemes ide ellátogatnod: http://e-stilusom.com

Vélemény, hozzászólás?