Vegyen kommunikációs igazgatót

ügyesen nyerít

Amikor kisrác voltam, akkor egy állatboltban maximum vízibolhákat lehetett venni, meg akadt néhány tolla vesztett papagáj. Ma, ha bemegyek egy hasonló boltba, bámulok, mint Alice Csodaországban, ha ránézek a termékekre, még azt sem tudom megmondani, hogy micsoda, és mire való. Ezért alaposabban körülnéztem Szolnokon az Óvoda utcai boltban. A legelső dolog, ami fejbekólintott, hogy létezik egy degu nevű, igen keresett állat, azt hiszem, rágcsáló, ha jól jegyeztem meg, s kereken ötféle tápot lehet kapni a számára a boltban. Csak hadd mondjam meg a tájékozatlan olvasóknak, hogy egy szimplának tűnő boltban 1001 terméket kínálnak a hozzáértő kiszolgálók, akik még azt is fel tudják térképezni, hogy milyen típusú embernek való leveli oroszlán, faszopáncs, és ki képes elviselni hosszabb távon egy kommunikációs igazgatónak álcázott kanipatkányt.

Kisállatból sok áll a rendelkezésünkre. A mongol futópatkánytól a törpenyuszi oroszlán toy-ig, amire az ecceri paraszt is azt mondaná az Állatkertben, hogy „ilyen állat nincs”. Megnyugtató, hogy vadászgörény is „többféle” kiszerelésben „kapható, különböző tápokkal és hordóalkalmatossággal, ha kocsiban, vagy utazunk kedvenceinkkel.

Pipec akvárium kapható 47 ezerért, és választhatunk a külső, vagy belső víztisztító rendszerek közt, mert abból is sokféle van. Megnyugtatott, hogy kutyasamponból is erős a felhozatal, hisz hosszú és rövidszőrű kutyusoknak külön árulnak sampont, de a csimborasszó a kutyadezodor volt, hisz nem kell mást tennem, csak a mozi előtt befújnom magam, és a szomszédom biztos azt hiheti, hogy egy jól ápolt bernáthegyi ül mellette fegyelmezetten.

A kisállattartók számára hatalmas, kiszolgáló ipar épült fel az elmúlt években. Döbbenetes, hogy mi minden kapható és található.

Nekem, magamnak is megtetszett egy gusztusosra pirított, műanyagból készült grillcsirke, ami majdnem annyiba került, mint az igazi, de visszamegyek a boltba, és az asztalomra teszem, hogy a barátaim lássák, hogy milyen jól megy a sorom.

 

 

Kerekes tamás

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?