Receptgyűjtő

az Alexandrá-tól

 

Receptjeim

www.alexandra.hu

info@alexandra.hu

 

 

Hadd ajándékozza meg az olvasót a recenzens az olasz kőleves receptjével, és, ha kérhetem, szerepeljen a teljesen üres receptgyűjtő elején. Mementóul.

 

A citromos spagetti olyan lehet az olaszoknak, mint a magyar népmesék kőlevese. Azzal a különbséggel, hogy ott legalább tészta akadt a szegényember konyhájában, nálunk csak víz. Ettől kezdve viszont itt is, ott is csak belekerül mindenféle jó. Mert a citromos spagettiben végül is csupán spagetti van meg egy kis citrom. Ha szegény szicíliaiak vagyunk, előbbi azért még akad a kamrában, vagy kiszólunk a nonnának a konyhába, hogy gyúrjon már egy kis tésztát és leszakítunk az útmenti citromfáról néhány szebb gyümölcsöt. Aztán már csak pár csepp olaj, pici vaj kell, egy-két gerezdnyi fokhagyma, kismaréknyi zöldfűszer, persze friss, de ha szicíliaiak vagyunk.  Csak az árokpartig kell menni érte, na meg egy kis szardella, kevéske kapribogyó, nehogy már azt se tartsunk otthon, vagy legfeljebb kunyerálunk a szomszédból (szicíliaiak vagyunk, emlékeztek!), a tetejére néhány morzsányi parmezán (vagy pecorino), nem több és már kész is a citromos spagetti, a rucolával.

http://209.85.135.104/search?q=cache:3eXBbi-PDLMJ:yawyc.wordpress.com/2007/07/04/koleves-olasz-modra/+K%C5%91leves&hl=hu&ct=clnk&cd=15&gl=hu

A legideálisabb receptrendező! Vége a papírra írt csodareceptek össze-vissza hánykolódásának: ebbe a gusztusos kis mappába beleírhatja kedvenc receptjeit, külön az előételeket, a leveseket és salátákat, a főételeket, a tésztákat, a zöldség- és gyümölcsételeket, illetve a desszerteket. Ha ragaszkodik a régi cetlikhez, semmi gond: a mappa hátuljában található receptrendezőben szintén hasonló kategóriák szerint tárolhatja azokat!

 

220×245 mm,

96 oldal, ára: 2.999,-Ft

 

www.alexandra.hu

 

 

 

Kerekes Tamás

 

 

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?