Megvan a Kultúrpart dalversenyének győztese

578 dal versenyzett a közönség szavazataiért a Kultúrpart interaktív dalversenyén: az egy hónapig tartó megmérettetés során új slágerek születtek, új tehetségek mutatkozhattak be. A dalverseny eredményét a Kultúrpart kreatív vezetője, Novák Péter a Sziget Fesztivál mínusz első napján, a Magyar Dal Ünnepén ismertette.

578 dal, 220 ezer látogató: a Kultúrpart portál egy hónapig tartó dalversenye elsöprő érdeklődés mellett zajlott. Az egyedülálló kezdeményezés eredményeként többszáz tehetséges együttes, zenész, előadó, dalszerző kapott bemutatkozási lehetőséget, a változatos műfajú dallamokat látogatók ezrei hallgatták. Az öttagú zsűri, Presser Gábor, Pély Barna, Bakács Tibor Settenkedő, Pierrot és Csényi Kati a várakozáson felüli jelentkezések mellett is számos tanáccsal, rövid javaslatokkal segítette a pályázók munkáját.

A szavazás augusztus 10-én lezárult, a legtöbb szavazatot a Camea.hu zenekar nyerte „Érte nem kár” című szerzeményével: a fiatal zenészek a verseny első helyezettjeként a Magyar Dal Ünnepe 2009. évi rendezvényén mutatkozhatnak be. Novák Péter, a Kultúrpart kreatív vezetője a Camea.hu mellett a Sziget mínusz első napján megrendezésre kerülő koncerten a pályázók közül kiemelte a Veracruz zenekart is, akik a közel 600 dalos mezőnyből 12 napon át a dalverseny toplistájának élén álltak.

Az interaktív dalverseny szervezői és a zsűri szavazatai alapján – a pályázók létszámára tekintettel – további díjak kerülnek kiosztásra. A három legjobb dalszöveg szerzője Pély Barna legújabb produceri munkájában vehet részt, a legjobb gitárszóló értékes technikai berendezésekkel gazdagodhat. A szervezők és a zsűri által kiválasztott három zenekar a Kultúrpart stúdiójában 5-5 nap stúdióidőt kap, emellett egy zenekar részére a portál videó stábja videoklipet készít.

A közönség szavazatai alapján kialakult végleges sorrend a www.dalverseny.kulturpart.hu oldalon olvasható.

Vélemény, hozzászólás?