Három a kislány

húsz év múlva is?

 

Három a kislány

www.novumverlag.hu

 

A három nővér hálójában

 

Délelőtt érkezett meg, alaposan kiszellőztetett és kitakarított. Kellemesen elfáradt, de legalább lekötötte a gondolatait, Talán egy órája jött fel festeni, teljesen belemerült a munkába. Ma este nem számított látogatóra. Ma még nem. Azt hitte, ez a nap még a nyugalomé-
A csengő kitartóan szólt. Úgy látszik, Nick ujja hozzáragadt a gombhoz, és nem tudja elengedni. Reszketve indult ajtót nyitni.

-Jövök már- kiáltotta. Sóhajtott egy mélyet, hogy erőt gyűjtsön a következő percekhez. Aztán kinyitotta az ajtót.

Nick azonnal belépett. Talán fél, hogy meggondolom magam? Vicky tettetett csodálkozással mérte végig a férfit.

-Ki maga? Megvárhatta volna, amíg behívom! -támadt rá Vicky, de hát az ikreknek meg van az a jó tulajdonsága, hogy a megszólalásig hasonlítanak egymásra. Virginiával is összetévesztette a kedvesét.

Jobban megnézte a lányt. Farmer és póló. Vicky is hordott ilyet, de festékfoltok nélkül. Lehet, hogy ez mégis Valerie? Egy kicsit gömbölyűbbnek tűnik Vickynél.

-Valerie? -kérdezte tétován. A lány határozottan bólintott. -Bocsásson meg kérem, hogy így magára török. Nick Sanford a nevem. Vickyt keresem.

-Nick Sanford -ismételte a lány tűnődve. A szíve majd kiugrott a helyéből izgalmában. Csak el ne áruljam magam! Vicky beszélt Önről. Nem akarja látni többé magát, Elköltözött Virginiához, nincs is szándékában visszajönni, Mától én lakom itt. És én sem akarom látni magát.

-Addig nem, míg meg nem mondja, hol találom meg őt! -fenyegetőzött a férfi.- Értse meg, szeretem a nővérét! Vicky elítélt, anélkül, hogy meghallgatott volna. Meg kell találnom.

-Sajnálom. Tiszteletben kell tartanom a nővérem kérését. Keresse, ha akarja,, de nekem hagyjon békét, Én pihenni jöttem ide, festeni. Azt reméltem, itt nyugodtan várhatom a gyermekem születését. Ne tegye tönkre a lelki békémet! Menjen! -Kitárta az ajtót a férfi előtt. Nick habozva tett meg egy lépést kifelé, majd megállt, és elgyötörten nézett a lányra.

-Kérem, Valerie, segítsen nekem.

-Nem tehetem. Vicky megesketett, hogy nem árulom el- hazudta. Istenem, hogy bírom ki! Add, hogy elmenjen végre! A férfi szemében mélységes fájdalom tükröződött, ahogy kifelé indult. Vicky majdnem a nyakába vetette magát. Úgy szeretett volna hinni neki! Őszintének látszott. De hát Paul is őszintének tűnt.”

 

A csavaros alaphelyzet az, hogy egy ifjonti hölgy, ezért, no meg azért, három szerepet kreál magának, azaz még kettőt. Egy fotómodellét, meg egy festőnőjét. Az cirka három. A regényben említett első szerelme, Paul, terhességének hírére kidobja. A lány megesküszik, hogy ez nem fordulhat még egyszer elő, ő csak becsületes férfinak adja magát egy életre. Felbukkan az ifjú Nick Sandford, s ahelyett, hogy rohadt haltetemeket égetne óránként tíz centért, a terhesség első időszakában kiderül róla, hogy nem egy éhbérért dolgozó vigéc, aminek mondta agát, hanem milliomos. Az imádott hölgy azonnal otthagyja, mondván becsapták őt. Továbbra a három ikernővér álarcában próbál elbújni az őt kereső, szerelmes szívű férfi elől.

Na, már most, nyájas olvasó. Ha eddig nem vágtad a falhoz dühödten a könyvet, mely a a Meseautó kliséivel operál, s a közeljövőben a strandon nem Kant Az ítéleterő kritikáját olvasod, mely nagyon kell a PhD-hez, s örökre elfelejted Balzacot meg a kritikai realizmust, akkor remélhetően jól fogsz szórakozni

.Amihez szívből gratulálok

 

Eliza Beth: Három nővér hálójában

 

www.novumverlag.hu

 

A kiadó:

 

Három lány. Ikrek. Gyönyörűek, tehetségesek, gazdag érzelemvilággal. És egyetlen férfi! Aki szerelmes az egyik lányba. Hogy melyikbe? Már maga sem tudja. Talán mindháromba…
Amikor egy félreértés miatt Nick elveszíti Victoriát, kétségbeesésében felkeresi a testvéreket. De a lányok hajthatatlanok, nem adják ki a nővérüket annak, aki mélységesen megbántotta őt. Nicknek a fél világot be kell utaznia, hogy végre megfejthesse a titkot…
A regény második része húsz évvel később játszódik. Három lány. Ikrek. Gyönyörűek, tehetségesek…

 

 

Timur Link

Cafe Stockholm

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?