Stadler Józsi bá mezeiplázája

A minap az egyik pasim böhömnagy nemakármilyenautójával hajtattunk be végre a Solt Kecskemétfelöli szélén álló Stadler-ruhatelepre. Stadler AMG-Merci’je ott feketéllik a dógozónők autóinak sorfala mellett.

Ez lopott kép, sajnos nem tudtam fotózni. Szokás gúnyolódni Stadleren. A neten 30 kg-val ezelőtti változata látható -fogadásunkra maga Józsi bácsi bútt elő a pénztárgép mögül. Ami előtt nagyhalom lengyel bocikaramell -az is eladó.

A szisztem, amin gúnyolódni szokás (lásd a cikket, ahonnan a képet loptam:)

Józsi bá’ valószínű bizományba, kamionszámra engedi be telepére a gagyi, el-és rosszultervezett töltelékárút. Ezek között lógnak aztán a valóban értékes holmik. Egy vattával bélelt bútorszövet női blézer, aminek az ujját egyszerűen ollóval felvágatták salangosra. Kb török temetési (úgy értem,  halotti..)férfiöltönyök, totál úttörőnyakkendőnyélonból, fénylően.. 20ezer.. ennyiért különb öltönyt kapni igaziplázában. Ezen öltönyök funkciója az, hogy védik (nyélon..) az esőtől a bennebbi holmikat.

 

Józsi bácsi dógozik: pl ő határozza meg az árakat. Vagyis: alkudni lehet. Nyilván, ha nagyon akartam volna, a pasim viccből megveszi az autómosófiújának a nejlonöltönyt védőruha gyanánt 10ezerért. (Török holmihoz török áralku.. nemmellesleg STADLER-cimkés az öltöny!)

 

Egy rakás országosgazembert ismerek, aki nemhogy büntetést nem kapott, de még papol is gazdasági ügyekben, és aki Józsi bá’ stiklijeinek százszorosát követte el. Gyenes kartárs már említette ezt a felfújt Útolsó Vacsora-sztorit.

 

Sokan nem értik.. a román “gazdasági csoda lényegét” .. nem értek az ilyesmihez, de az a gyanum, hogy Romániában egy stadionépítő, juhászbóllett milliomos-ból nem csinálhat kabaréfigurát a hazug média…

 

Azért persze kívábcsi vagyok, hogy Józsi bá’t az ősparaszti ösztönös marketingszemlélete vezette e a médiától le járatott neve be-járatására? (Van Stadler-sör is..)

Magyar vállalkozói körökben nem szokás megemlékezni arról, aki valaha jó volt.. Azért szerintem Józsi bá’ról mégis megemlékezhettek páran, akiknek, míg ment a szekér (pl kamionosvállalkozás) nyomatta a batátinál barátibb kölcsönöket.

A Stadler-stadion Akasztón. De jó lett most ez így ugye, woáo, adtak a magyar irígység szájaízének egy vékonyat…

 

(megjegyzésem: Most, hogy az index-pont-hu-n jártam volna, nem tudom, olyan.. kellemetlen sárbantapicskálós érzés undorított.. de miért?)

Szerző: Takarítónő az akadémiánál

Az akadémiánál dolgozom. Az akadémiánál dolgozom. Félállásban, másfél műszakban. Úgyhogy tudom, amit tudok.

“Stadler Józsi bá mezeiplázája” bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Megy a vonatom, annyit gyorsan, mert majd nem érek rá a plázacicákra vonatkjozóakra vállalkozni, hogy Józsi bá’nak saját plázacicái vannak, kb a parkólókvirágainak körömlakkszárogatós veterán ill háziciccásabbkinézetű változataiból. Igazából nem eladók, inkább a hatalmas területen.. afféle őr-nők.. Mert tudni annyit tudnak: “Majd a Józsi bá!”

Vélemény, hozzászólás?