Elengednéd a gyereket zenetáborba?

Tényleg van olyan ember, aki nem látta még az Amerikai pitét?

Pár napja levelet kaptam egy barátomtól* amiben azt írta, most jött haza egyik gyereke a zenetáborból.

Te elengedted a gyereket zenetáborba? – kérdeztem tőle, de hiába rajzoltam vagy öt smileyt a levélbe, ez sem adhatta vissza, mennyire vigyorgok az események alakulásán.

Barátom nem értette a dolgot, mert nem látta az Amerikai pite című, tinédzser kultuszfilmet, ami gimnáziumi végzős srácok legnagyobb problémáját mutatja be, vagyis hogyan váljanak ivarérett felnőtté még az érettségi előtt. A felnőttség fokmérője, pedig köztudottan a szüzesség elvesztése.

A filmből kiderül, a klasszikus zene tanulása felettébb hasznos, ugyanis aki járt a zenetáborban, annak a hormonális túlfűtöttségből és tapasztalatlanságból adódó kamaszkori problémái könnyen és gyorsan megoldódtak.

Ki gondolta volna, hogy Beethoven vagy Mozart jó a pattanások ellen is?

Ha van olyan hímnemű, aki nem látta volna még a közel tíz éve készült filmet (van ilyen ember a barátomon kívül?) mindenképpen nézze meg.

Idősebb korosztálynak is ajánlom, legfeljebb ők nem Nadiára fognak belőle emlékezni, hanem a Stifler mamájára.

*bocs T. hogy kipletykállak

a képen Stifler mamája, Jennifer Coolidge

Szerző: Sági Anna

A trendet nem követem, hanem diktálom. Éljenek a bobók! (bourgeois bohemian) Nagyvárosi filantróp vagyok. Cosmopolita, egészséges mértékben sznob és úrinő. Tudom, mikor illő megjelenés a black tie és hogy kell használni a halkést. Ja, és gondolkodásom erősen irónikus. Úgyhogy csak óvatosan:)

“Elengednéd a gyereket zenetáborba?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. ZALÁN!!!! kérdésem lenne: nem nagy probléma, csak nem értem. Minden cikket ugyanazzal a betűmérettel teszek fel, aztán mégis van, amelyikből másnapra eltűnik az előzetes formázás. Ez miért lehet? Van, amelyikben megmarad.

Vélemény, hozzászólás?