Buddy Guy

George “Buddy” Guy a blues II-od osztályának élvonalában játszik, a Chicago(ejtsd sikágó) Blues mestere. Az alábbi felvételen BB (bíbí -a jelgzetes bele-belepiszkálgatós stílusa miatt…) Kinggel adja:

http://www.youtube.com/watch?v=39W46dLA8BI 

A fehérpettyes fekete az igazi:

http://www.youtube.com/watch?v=lKzMJrQ3uqk&NR=1

Igen kedvelem Buddy Guy játékát, főleg az orosz balalajkás bele-belepengetéseit, kiváló ritmusérzékkel építi játékát, jól énekel, azon kevesek közé tartozik, akik időnként képesek megközelíteni Hendrix halovány árnyékát… (még Steve Ray Vaughn, isten nyugosztalja, volt ilyen …)

http://en.wikipedia.org/wiki/Buddy_Guy

Szerző: D. Gyenes István

Adjatok a citerának! Részeges, teljesen megbízhatatlan csávó voltam, . Össze-vissza hazudoztam a csajaimnak, átvertem őket. A csillagos ég nem szakad rám. A legjobb évjárat kevesebb lett velem egyel -mindenki menő lett a suliből, csak én nem. Sikertelenségem frusztrált, hibát hibára halmozván. Nem kíméltem az autómat, ami lakásom is volt egyben, már széjjel van rohadva és kis c kategóriás az eredetvizsgája. Jobbára áll és egy Ford Bronco lakóbódéval a platóján. 2007-ig szerettem volna élni legalább, akkor fölfordultam volna. Nem így történt, de ezt se bánom. Mondanom sem kell, hogy sajnálatosan bekövetkezett halálom ellenére a fittyethányásom is zavartalan.

“Buddy Guy” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?