A nőknek nincs ízlése?

Legalábbis egyes férfiak szerint. Természetesen nem értek egyet velük:)

 

Gyenessel polemizálva (ami közöttük a normálállapot, ha nagyritkán egyezik az álláspontunk, akkor valamelyikünk félreértette a problémát) merült fel a kérdés, van-e a nőknek ízlése. Gyenes szerint természetesen nincs.

Tekintve, hogy a nők jelentős része heteroszexuális, vagyis egy magánál szőrösebb és csúnyább egyeddel él együtt, úgy tűnhet, valóban jó ízlés híján vagyunk.

Ezt az állítást szeretném egy olyan nő példájával cáfolni, aki maga volt a stílus.

Vajon Kennedyt akkor is megválasztották volna elnöknek, ha nem Jackie a felesége?

Jackie nagypolgári családban nőtt fel, Párizsban járt egyetemre, hozzá képest az egész Kennedy család konzervatívnak, unalmasnak és ódivatúnak tűnt.

Az elnökválasztási kampány során gyakran viselte az akkor még ismeretlen Marimekko divatház ruháit. A felsőbb körökbeli nőknek megtetszett az elnökjelölt feleségének outfitje, közülük sokan talán csak ezért mentek el szavazni. Kennedy nagyon kis különbséggel nyerte a választást, lehet, éppen a jó családból való, egyébként apolitikus háziasszonyok nem várt szavazatai hozták meg számára a sikert.

Jackie stílusa fogalommá, a könnyed, nagyvilági elegancia szimbólumává vált az egész világon. Ruhaszámláira még az elnöki fizetés is kevésnek tűnt.

Hogy mennyire maradandót alkotott, mint stílusikon, jelzi, gyakran hivatkoznak rá napjainkban is, pedig majd félévszázada lett first lady.

Bridget Jones, a kilencvenes évek végének angol szinglije akkor érezte magát leginkább legyőzött lúzernek, mikor vetélytársnője Jackie Kennedy stílusú ruhában és napszemüvegben jelent meg a kerti partin. Ezt nem lehetett überelni.

Az Egy cipőben főszereplőnője (a filmben C. Diaz alakította) első sikerét stylisként azzal éri el, hogy egy idős hölgy a fia esküvőjére J.K-s ruhát és külsőt rendel tőle, majd az átalakítás után meglátva magát a tükörben, így kiált fel:

-Ez még jobb, ez Jackie Onassis!

Jackie ugyanis elnök férje halála után hozzáment a görög hajómágnás Onassishoz.

J.K. lakberendezőként is maradandót alkotott. Mikor fiatal first ladyként a Fehér Házba került, elborzadt annak elhanyagolt és kissé lepukkant állapotán. Az új berendezés még amerikai kormányzati mércével mérve is sokba került, de megérte. Az átalakított Fehér Ház minden látogatóját lenyűgözte.

Szóval, a nőknek igenis van ízlése. Vagy talán Coco Chanel nem is létezett?

Szerző: Sági Anna

A trendet nem követem, hanem diktálom. Éljenek a bobók! (bourgeois bohemian) Nagyvárosi filantróp vagyok. Cosmopolita, egészséges mértékben sznob és úrinő. Tudom, mikor illő megjelenés a black tie és hogy kell használni a halkést. Ja, és gondolkodásom erősen irónikus. Úgyhogy csak óvatosan:)

“A nőknek nincs ízlése?” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Yesss! Láttam Jackie-ről egy dokumentumfilmet. Jelenség volt, az biztos. Úgy kalauzolta a látogatókat a Fehér Házban, mint egy igazi idegenvezető, szerény volt és elbűvölő.

  Coco Chanel lesz a következő stílusikon, akit bemutatsz?

 2. Jackie családi hátere ebyhén szólva zavaros volt. Huszadrangú újságírócska volt, amikor a Kennedy gyerekkel megismerték egymást. Meg kelletzt tanulnia az öltözködést,járást, sminket, társalgást stb. Viszont fejlődőképes volt.De korántsem nyűgözött le mindenkit. Én két, különböző életrajzát olcastam. Nagyformátumú(nem személyiséggé),hanem társasági szereppé növesztette ki magát, de ez sem találkozott s társadalom tökéletes elismerésével

 3. Jackie szüleinek a házassága volt zavaros, de mindenképpen felsőbb körökhöz tartoztak (nem sok amerikai lány járt Európában egyetemre az 50-es években). Pályakezdő újságíró volt, mivel 24 évesen hozzáment Kennedyhez, és emiatt otthagyta az állását, az akkori szokások szerint.
  HOgy okos volt-e vagy meghatározó személyiség, ennek tényleg eléggé ellentmondásos a megítélése.
  De tagadhatatlanul napjainkig ható stílusikon.
  Vannak nők, akik nagyon jó családi háttérrel és korlátlan anyagi lehetőséggel is eléggé stílustalanok (pl: II. Erzsébet)

Vélemény, hozzászólás?