Szombaton indul a negyedik Falk Art Fórum

Az elhivatott szervezők által 2006-ban indított nagy sikerű kulturális kezdeményezés, a Falk Art Fórum újabb mérföldkőhöz érkezett. Április 5-én immár negyedik alkalommal találkozhatnak műkereskedők, galériások, műgyűjtők és a budapesti lakosság a gyakran nemes egyszerűséggel csak műkereskedők utcájának nevezett Falk Miksa utcában, ahol az antik és modern művészeti fesztivál idején ezúttal is különleges programok várják az érdeklődőket.

A Kossuth tér és a Szent István körút között végighúzódó Falk Miksa utcában az utóbbi évtizedben közel ötven antik, illetve modern művészeti galéria nyílt meg,  így egy olyan egyedülálló hangulatú központ jött létre a fővárosban, ahol mindenki megtalálhatja az ízléséhez legközelebb álló műtárgyakat.

A Falk Art Fórum alkalmával az itt található galériák szélesre tárják kapuikat, és egész napos programokat szerveznek, melyek során a látogatók megnyitóról megnyitóra járhatnak, megismerhetik a műtárgykereskedés hátterét, koncerteket hallgathatnak meg, illetve tárlatvezetéseken vehetnek részt. Az évente kétszer megrendezett fesztivál tavaszi programjában egy új, a szervezők reményei szerint hagyományteremtő eseményre is sor kerül: a Falk Art Fórum által életre hívott Ezüstkép fotópályázat legjobbnak ítélt darabjaiból nyílik kiállítás a B55 nevű kortárs galériában. A pályázat célja a fényképészet kortárs művészetben betöltött szerepére való figyelem felkeltése, és a klasszikus fotográfiai hagyományokat megőrző alkotások létrejöttének elősegítése volt, a felhívásra beküldött képekből válogatott tárlat április 15-ig lesz megtekinthető.

A korábban már megszokott, nagy sikernek örvendő programok ezúttal is jelen lesznek a műkereskedők utcájában: a kisgyermekes szülők körében minden bizonnyal jól ismert Pagony és a Noha összefogásával ebben az évben is lesznek gyerekfoglalkozások, és a neves képzőművészek alkotásaival díszített pihenőpadok is újra ott fognak sorakozni a látogatókra várva. A zene is hagyományosan részét képezi a rendezvénysorozatnak, számos koncert lesz hallható az utcai színpadokon.

A Falk Art Fórum legfőbb támogatója a kezdetektől a Concorde Alapkezelő zrt, és minden valószínűség szerint ez a továbbiakban is így marad. Az Alapkezelő számára példaértékű kezdeményezés ez a fesztivál, melyen a központi gondolat az időtálló értékek megbecsülése és méltó fenntartása, ennél pedig mi sem állhat közelebb egy privát vagyonkezelő társasághoz. A Falk Art Fórum megtalálta a helyét a budapesti fesztiválok között, rátalált közönségére, és bízunk benne, hogy még sokáig ajándékoz meg minket a műtárgyak felfedezésének örömével.

További információ
Grosser Beatrix
b.grosser@con.hu
Tel.: 06-70-458-12-94

“Szombaton indul a negyedik Falk Art Fórum” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?