Méretproblémák

Minden relatív. A helyes önértékelés a megfelelő viszonyítási alapon múlik.

Kevéssé megszilárdult énképpel és testsémával rendelkezők amúgy is ingatag önértékelését könnyen felboríthatja, ha bemennek a belvárosba shoppingolni.

Kedvenc üzletem, mediterrán lazaság és könnyed elegancia, mit vegyünk fel a yachtklub megnyitójára életérzés. Kizárólag az L-es méret megy rám, sőt rosszabb napjaimon csak az XL-es. A kisméret láttán profi anorexiások is elsírnák magukat, hogy nem férnek bele.

A következő üzlet nem annyira az én világom, francia, nőcis, túl sok a minta és a rátét, meg a fodor, viszont néha felpróbálok egy-egy darabot. Sőt, az eladó segítségét is kérem, hol találok megfelelő méretet. Hadd hallja mindenki a boltban, hogy simán jó rám az M-es középméret.

A skandináv üzletben ki lehet fogni időnként egy-egy jobb darabot, ha nem fogytak el a kisebb méretek. Mindig van sztártervezőjük, tavaly Madonna volt, ez a tavasz Marimekkoé, a céget Jackie Kennedy-Onassis tette híressé, gyakran hordta kreációikat. A kérdés már csak az, hogy rendelkezünk-e olyan finanszírozási képességgel bíró férjjel, mint a görög hajómágnás.

A shoppingtúrát mindig a németeknél fejezem be. Náluk nem nagyon vásárolok, távol áll az ízlésemtől. Majd ha egyszer tüchtige hausfrau leszek, talán akkor.

Egyetlen motivációm van, hogy ne hagyjam ki őket.  Még a S-es kisméret is lötyög rajtam sokszor. Jóleső érzéssel nézem a nagyméretű ruhákat, amiket maximum sátorként tudnék használni. Náluk karcsúnak érzem magam.

Szerző: Sági Anna

A trendet nem követem, hanem diktálom. Éljenek a bobók! (bourgeois bohemian) Nagyvárosi filantróp vagyok. Cosmopolita, egészséges mértékben sznob és úrinő. Tudom, mikor illő megjelenés a black tie és hogy kell használni a halkést. Ja, és gondolkodásom erősen irónikus. Úgyhogy csak óvatosan:)

“Méretproblémák” bejegyzéshez 10 hozzászólás

  1. A tüchtige hausfrauról azt hiszem, bejegyzést kell tennem.
    Az, amit a megyeri ( Káposztás, Békás etw.) magyarasszony éves nagytakarításnak nevez, az a t.hf -nél a heti. Ami hetinagytakarítás, az a t.hf-nál a napi. Ágyneműcsere 3naponta, drekich-éknél hetente. Tüchtige Hausfrau pl, ha vadszőlőt akar futtatni, elmegy a Baumaxba és vesz 15cm-s dugványt 5 euroért. (A vadmagyar háziasszony az utcán vagy ahol talál, letép egy ágat s hajtat magának.) Tüchtige Hausfraunak már az omamija is vezetett autót, úgyhogy ő hátradőlvevezet és nem érdekli az autó orra.

Vélemény, hozzászólás?