Idősszex

Cseppet sem tudományos megfigyeléseken, de mégis tényeken alapuló dolgozat az idősszex érdekfeszítő problematikájának tárgyában.

A 70-es évek második felében történt Budapesten. Nagykörút, 4-es vagy 6-os villamos. (sajnos, már nem emlékszem, melyik.) Késõ délelõtt, ráérõsen araszolunk a Nyugatitól a Blaha irányába. Az Oktogonnál, akkor még November 7. térnek hívták, egy idõs pár szállt fel a villamosra. Inkább a nyolcvanhoz, mint a hetvenhez közelebb már a felszállás sem ment könnyen. A férfi botra támaszkodva elõzékenyen segítette fel a lépcsõn a hölgyet. A villamosveztõ elõzékenyen megvárta amíg leülnek. Tehette, éppen piros volt a lámpa.

Bájos jelenség volt a két öreg. Körüllengte õket a boldog békeidõk hangulata. Látszott sok évtized szeretete kapcsolja össze õket. Az utasok is felfigyeltek rájuk, ahogy kézenfogva ültek és mosolyogva nézték egymást. Elindultunk. Talán a zaj miatt, talán mert kicsit nagyot hallottak, jó hangos beszélgetésbe kezdtek.

Az idõs úr közelhajolt a hölgyhöz és jó hangosan megkérdezte: – Drágám, te is élvezted a szexet tegnap éjjel?

A villamosban megállt a levegõ. Az utasok egy része zsebkendõvel, vagy a tenyerével eltakarta az arcát, és fuldoklott a röhögéstõl. Volt, akinek tátva maradt a szája a meglepetéstõl. Megint mások a felháborodástól szikrázó szemmel méregették a két öreget.

Akik mindebbõl semmit sem érzékeltek. A hölgy édes mosollyal az arcán megsimogatta az öreget:- Hát, persze drágám, csodálatos voltál. Ma is szeretnéd? Mert én igen.

Amikor leszálltak a Blahán, néhány utas megtapsolta õket, a villamos vezetõ további szép napot kívánt nekik a mikrofonon át.

Szerző: Bakonyi Mari

Él az életem. Utálom a hideget árasztó, savanyú alakokat, a kisszerûséget és a rosszindulatot.

“Idősszex” bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. ezt én sem értem teljesen Mari
  van, ami pár perc után ott volt, volt ami másnapra – talán manuális szerkesztés működik
  először azt hittem, rosszul tettem fel, mert nem láttam sehol, amit feltöltöttem, majd Zalán azt válaszolta, hogy van egy kis átfutási idő

 2. a bal oldalon a menüsorban megjelentek, a jobb oldalon a legfrisseb cikkek között is. Amit hiányolok, az a közepe :))) ott nem jelent meg egyik sem. Átfutási idővel sem.
  persze a lényeg az, hogy egyáltalán elolvassák.

 3. Gyanítom, hogy valaki szerkeszti a címlapot, és tőle függ, hogy mikor és mi kerül ki.
  Nekem is lenne egy kérdésem: hogyan lehet képet beszúrni a szövegbe? Ez csak a szerkesztő előjoga? Vagy nem vettem észre valamit? Mindenesetre, gyakran élnék a lehetőseéggel.

Vélemény, hozzászólás?