Cocijológisuslány és a csácsubi csicsákók

Az akadémián néha összefutni retkesfarmeres, koszospulcsis, zsíroshajú, piszkoscipős lányokkal. Ők a cocijológusok, vagy ahogy a falumban odale nevezik űket, a cuccujiológussok. Egyszer reportozták a Dopeman-t.

 

Egy leánykának mindig bonyolultak az elképzelései. A csicsákók, az eredeti jelentéstartalomtól csillagperctávokra, óra -perc tudják az időt. Nem órájukra néznek, hanem össze: koraeste -féltizenegy tájban lépnek be az elsők, a koldussatyak gondosan rá -legyűrkészve a homlokkpattanásaikra. Aztán a fru -fru majd beárnyékol, a bornyúnyalt frizurához pedig külön jólvágnak a patik. Szociológiailag igen, felkészültek -mindkét fél.

A leánykák, amikor a tudás fennsőbbségében fejüket nyakukon hátrahúzzák, s hagyják lenéző hullámokba fittyedni ajkaikat, semmint fogukat kivillantani, azonnal előrehajolnak s a mély, koncentrált figyelem maszkja mögül figyelik a vetítést. Mostanában igen népszerű az Ismertem a Dopeman-t még azelőttről sorozat, a Lenézel, mert cigány vagyok (de ezt csakis gádzsók nyomatják), a Börtönszex és más félmeleg élmények. A legstréberebb leánykák be is vallják, hogy micsodácskák, előveszik jegyzőkönyvecskéjüket és engedélyt kérnek a jegyzetelésre -Ám némileg szeppenten látják, nem csak azt, hogy a csicsákó az irodalomnak a fogalmát sem ismeri, de Petőfi felől ráközelítvén még nehezebb a rávezetés, de a megvívott végek fölsorolása is egy semmi. „Várj… ö… olyan oda bejutni publikációval  mint, aaa, például neked felnyomni egy szkájgárdos áhatost simán. Érted?” A csicsákó maszkja belereccsen: ilyenkor már ütni szokott: „Persze, angyalom: egy közibe vásárol a nejem azzal a kertitörpe csávótokkal, aki a tévében is benne szokott lenni.” -A feleségét emlegetnie egy csácsubi -csicsákónak babonásan kötelező elem. (Bizonyos lánykák generációi évtizedek óta évtizedek óta buknak a nős hapsikra.)

         A személyzet halál únja már a műsort : a sötétbíbor veremhideg kártyateremhez vezető lépcső szőnyegbársonya már ezüstös fényesre keménykedett ki a négyzetméteres forduló sarkában. Fölsérült a körmöktől a falikárpit.

         A csácsubi -csicsákók szerint a téma mindent megér -pedig teljesszervízről szó nem lehet. Amikor tehát reggelfelé az asszony a csicsákó gatyáján kiszagolja az estéli események történetét, és belekezd a műsorba (gyöngék kedvéért: a műfajt haloványan érzékeltetik Belya asszony húzásai) , akkor a csácsubi -csicsákó már nem érzi annyira jónak a hajnali boltot. Kezdené a csicsákó -csácsubi a szokásos pisszoár -körítést, de az asszony csak a gatyát mutogatja föl, föl és föl, hogy ne mondja már, hogy hat -hét óra hossza alatt termelődött annyija, hogy kénytelen volt kivinni egy kis picsát? Ésugyebár, itt nem a szopatás témája forog fen, de hogy volt gusztusa gumi nélkül. Gumi nélkül ugyanis az [aktus neve] egy [aktus neve]: nincsen mit nyelvészkedni ezen: menjen a Grétsy Lászlóhoz.

         A hetvenes évek dígó és raj csávói riportereknek többnyire Lőrincze Lajossal vetítettek.

         Itt először egy meglehetősen durva és véres jelenet következik, az asszony a konyhaasztal vagy más alkalmas bútordarabhoz kerül, sebészi biztonsággal falcol egy fölkapott üres konzerva fűrészes tetejével, majd a véres bádogot önnön nyaki verőeréhez nyomja: úgy merje őt a csácsubi -csicsákó megütni. Ezután rögbiszerű jelenet következik melyben a bátor csácsubi -csicsákó, aki a családjáért képes mindet megtenni, magához ragadja a legkisebb gyermeket, így próbálván kicsalni az asszonyt a fedezékéből.  Ezt csak olyan csácsubik merik megtenni, akiknek nincsen korosodó (tizenegytől fölfelé) lánya, mert azok apakomplexusát ilyenkor az anyai ösztönök legátolják: rendszerint hátulról rúgják tökön az apát, majd egy amerikaifootballba illő vetődéssel elragadják a csecsemőt: „Te is anya, bekaphatod az összes faszomat!” -kiáltással.

Tudhatjuk, hogy a kamaszokban már némileg módosul a szülők képe. Szeretném, ha e jelenetbe feloldásaképpen Szőke András gyalogolna bele, mint héderező csicska, vagy egy autópapírozó hírnöke, hogy: Intézve lett a verda, lehet menni érte, a legfaszább AF -es papírjai vanak.

         Az AF -es papír azért fasza, mert az AF -es számokkal tisztára mosott lopottautóval hatóságilag is meg lehet jelenni abban a müncheni utcában is, ahonnan az eredetileg ellopták.  A kelet -európai és balkáni piac telítődvén a bizonyoseredetű, de bizonytalanpapírú autókkal, tehát csökkentek az autólopások, és a költségvetésnek pedig bevétele származik az eredetvizsgálati díjakból, valamint a lopott autókat is egyszerűbb legalizálni.

         Mindennek meg van a koerográfiája, vagy az asszony kezd el pakolni, vagy az ember, sógorok, sógornők kerülnek elő, a gyerekeken kívül még senki sem únja az ismétlődő jeleneteket. Ha a konyha szabad, akkor a nagylány főz valami kaját.

Ősi téma az apját gyűlölveimádó tizenéves fiatalnő regénye, de valahogy senki nem akarja jól megírni…

         Nem ember az, aki egy ilyen rumliból már délután kimászik, nem asszony az, aki az uráért csak annyit képes megtenni, hogy már estére kibékül vele. A legigazibb kibékülések sokszor 3 -4 napig is eltartanak, családi küldöttségek vonulnak, sógorok mennek késre, kilyukad néhány autónak a teteje, és betörik pár szélvédő. 

 

Vállalkozásokban mindig jelentős gond a termelőeszközök megszerzése és megtartása. Bizonyos vállalkozási formákban a termelőeszközök meglepően olcsón szerezhetőek be. Abban az üzletágban, amit hivatalosan prostitúcióként ismerünk, termelőeszközök, a profithányad felől közelítve, szemét-egy olcsón szerezhetőek be. A kurvák történeteit színen igen alaposan ismerjük. Kényszerítés, testi lelki burn-it és kiszolgáltatottság, gyermekért való élés-halás (ism.: az ennszívnek elevenen kitépése a gyermekért, sat.) Az üzletágban azonban különböző divíziók vannak, mint a vendéglátásban például.És egy vendéglátás visszásságait feltáró riportba nem venne be senki olyasmit, hogypéldául belvárosi éttermekről megy a szöveg és vasúti kocsiból barkálcsolt útibüfét mutatnak a vágóképek.

         A kurvafuttatóknak állandó problémát jelentenek a személyzeti kérdések. A jelentősebbek már nem is szivesen foglalkoznak az ilyesmivel. A termelőeszközök beszerzése nem anyagi gond. Az árak szabottak és nem túl magasak. 30 ezer forintért nem különösebben tiszta, legalábbis gyanus ruházatú, egészen fiatal csajok kaphatóak. Az az igazság, hogy ebben a kategóriában a legnagyobb a kínálat, többszörös a túljelentkezés: ingyen ajálkoznak. Az ingyen ajálkozók közül azonban csak a kontárok választanak. Az ingyen ajálkozók képzetlenek és tapasztalatlanok. A 30ezer forintos a legalsó kategória, amivel már lehet kezdeni valamit, de a 60 ezer és 100 közöttiekkel már érdemes is foglalkozni. Önnállóan dolgozni képes, viszonylag megbízható nő 300 ezer alatt nincsen.

De a mai mindentingyenakarokizmusban ki tudja ezt a témát felszínrehozni.

 

A termelőeszköz megszerzése ebben az üzletágban egy semmi. Megtartnai a termelőeszközt, az már valami. És a termelőeszköznek valahol termelnie kel. A megfelelő terület megszerzéséhez azonban már valamekkora királyság is kell.

 

 

Szerző: Takarítónő az akadémiánál

Az akadémiánál dolgozom. Az akadémiánál dolgozom. Félállásban, másfél műszakban. Úgyhogy tudom, amit tudok.

“Cocijológisuslány és a csácsubi csicsákók” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?