Nem Neil Armstrong, hanem egy magyar kisiparos járt először a Holdon!

Vlagyimir Grisin orosz hacker szenzációs felfedezése az egész világot bejárta. A Nasa szerverét feltörve Grisin az amerikaiak első holdutazása során készült titkos dokumentumokhoz jutott, melyeket közétett weboldalán.

Az egyik klasszifikált irat szerint amikor Neil Armstrongék kitűzték a Holdon az amerikai zászlót egy palackra lettek figyelmesek. Mint kiderült a palack egy levelet tartalmazott, melyet a leszállás után a NASA központjában vizsgáltak meg.

A szakértők legynagyobb megrökönyödésére a szöveget magyarul fogalmazták. A 37 évig titokban tartott levél tartalmát Grisin jóvoltából most mindenki megismerheti.

Kerekes Aladár vagyok Budapestről, foglalkozásomra nézve bútorkészítő kisiparos. Tíz évi házasság után megelégeltem feleségem mindennapos megjegyzéseit, hogy milyen egy tehetségtelen alak vagyok, aki konyhabútorok készítésén kívül semmihez sem ért, és nem is viszi semmire az életben. Bezzeg az ismerőseink és a barátaink már hol tartanak, kocsi, ház, ami kell. Szeretem a feleségem, de ami sok az sok.

Elhatároztam, hogy bebizonyítom én is érek annyit mint a sarki zöldséges vagy az unokatestvérem, akiből jólmenő fogász lett. Vásároltam néhány szakkönyvet és beiratkoztam az esti gimnáziumba is. Hétvégenként pedig a műhelyben barkácsolni kezdtem. Eleinte csak rakétamodelleket, amikor aztán ezek már tökéletesen működtek, nekiálltam az igazinak is. Másfél év kitartó munkával megépítettem a Hétvezér I-et. A szkafanderrel és a megfelelő üzemanyaggal akadt egy kis gondom, de végül az oroszoktól be tudtam szerezni libamájért és Fa szappanért cserébe.

1968 augusztus 17.-én este, a születésnapomon azt mondtam a feleségemnek, hogy bent felejtettem valamit a műhelyben, megöleltem lányomat Ilust, majd izgatottan ám elszántam elindultam otthonról.

Kevéssel éjfél előtt begyújtottam a rakétát és megkezdtem a visszaszámlálást. Félelmetes, egyben csodálatos érzés volt elhagyni a Földet s vele együtt Pestlőrincet és a feleségemet is. Mire a Holdra értem nagyjából el is fogyott az egyik magammal hozott füstölt sonka. A paradicsomból már hamarabb kifogytam.

Most ahogy ezeket a sorokat írom az oxigénkészletem is fogyóban. Itt hagyom ezt az üzenetet tanulságul az utókornak, majd pár perc múlva újra kilövöm magam az ismeretlenbe.

Mariskám, látod mégiscsak nagyon messzire jutottam! Lehettél volna kicsit elnézőbb.

 

 

“Nem Neil Armstrong, hanem egy magyar kisiparos járt először a Holdon!” bejegyzéshez 11 hozzászólás

  1. Fa szappanhoz 1968-ban NSZK-ban (ma is NSZK!!!) lehetett hozzájutni bármelyik vegyesebb bótban. Közel a FA-sprayhez. A Rexona volt a schön. Nálunk kb 1971-72-ben lett sláger. Keresztanyámnak volt már 1968-ban Fa -spray-e, elfújkáltuk az öcsémmel légfrissítőnek nézve. Azt hiszem FA-spray-ért egy (tulajdonképp félcivil) nőt lehetet kapni egy órára Bp-n 1970-ben.

  2. Nagyapám kertjében 20 évig csődarabokkal kinlódtunk a schlauch-ok toldásakor, a permetezőszeres kamorában meg ott porosdott a GARDENA profi csőtoldó, nézegettük, de nem jöttünk rá, mire való…

Vélemény, hozzászólás?