Az öreg, a fia, meg a Lada Samarájuk

A szamár kiment a divatból. Majd a Samara is. Azért itt-ott látni még párat… Az emberek kedvére tenni nehéz. Ismerik Az öreg, a fia meg a Lada SSzamará-ja című mesét?

Ha az öreg ül a volánhoz s a gyerek tolja: “Nédd a vén gazembert, a szegény onokáját gályáztatja, hogy!”

Ha az öreg elmagyarázza, hogy a gyermek az ő fia: “Nijjed a vén kecskét! -hhá’ nem mennyalta a sóat még?”

Ha a gyermeket ültetné a volánhoz: “Veszélyezteti életünket! -hát kisgyerekre hagyja a kórmán’t?”

Mindketten tolják, bolondok, kinek van már ilyen autója, mindketten beülnek, mire várván, hogy akkor majd valaki segítene? Ugyan!

Otthagynák? -elviszi valaki a vas’ba.

Szerelnék? -majd jönnek az emberek a tanácsaikkal…

 

És akkor még a kőszénbányászok életéről nem is mesélek, akik pedig még tizenöt éve jól tudták, hogy a bánya, az nem olyan, hogy csak úgy le lehet hagyni, és egyszer jólenne még majd az a sok szén valamire….

Szerző: D. Gyenes István

Adjatok a citerának! Részeges, teljesen megbízhatatlan csávó voltam, . Össze-vissza hazudoztam a csajaimnak, átvertem őket. A csillagos ég nem szakad rám. A legjobb évjárat kevesebb lett velem egyel -mindenki menő lett a suliből, csak én nem. Sikertelenségem frusztrált, hibát hibára halmozván. Nem kíméltem az autómat, ami lakásom is volt egyben, már széjjel van rohadva és kis c kategóriás az eredetvizsgája. Jobbára áll és egy Ford Bronco lakóbódéval a platóján. 2007-ig szerettem volna élni legalább, akkor fölfordultam volna. Nem így történt, de ezt se bánom. Mondanom sem kell, hogy sajnálatosan bekövetkezett halálom ellenére a fittyethányásom is zavartalan.

“Az öreg, a fia, meg a Lada Samarájuk” bejegyzéshez 5 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?