Ádám és Éva magyarok!

adamandeve

Olvasói levél

Tisztelt Szerkesztőség!

Ötven éve Argentínában élő magyar emigráns vagyok, de azóta is figyelemmel követem a hazai eseményeket, mitöbb pár éve Egercsehiben vásároltam egy kis házikót, ahol évente több hónapot is eltöltök. Szeretek olvasgatni, különösen a magyar őstörténet érdekel, vajon honnan származik tehetséges népünk? Egyes elméletek a sumérokig vezetnek vissza bennünket, nekem azonban mindig az volt a gyanúm, hogy ennél is mélyebbre kell ásni. És néhány napja, egy a szabadkőművesekről szóló írást tanulmányozva, hirtelen rámtört a felismerés, hiszen Ádám és Éva is magyarok voltak! Nem is értem, hogy ez eddig miért nem jutott másoknak is az eszébe.

Kérem a T. Szerkesztőséget, hogy e felismerésemnek adjon teret az újságjában, hogy másokhoz is eljusson a jó hír, mi magyarok vagyunk a legősibb nemzet!

Mire alapozom az állításomat? Bármilyen hihetetlen mégis úgy tűnik, hogy ezidáig mindenki elsiklott ama egyszerű tény mellett, hogy az Ádám és az Éva is magyar nevek. És miért lenne magyar neve valakinek, ha valójában nem magyar? Talán magyar szülők fogadták örökbe? Ez azonban Ádám és Éva esetében teljes bizonyossággal kizárható. Akkor viszont joggal gyanakodhatunk, hogy a magyar név valódi magyarságra utal. Ez a gondolat már régóta motoszkált bennem, mindazonáltal a Bibliában vagy más korabeli dokumentumban mindeddig nem találtam további idevágó utalást. És hát az Ádám és az Éva más nyelveken is hasonlóan hangzanak, angolul pl. Adam és Eve.

Ám a szabadkőművesekről szóló könyv végre újabb támpontokkal szolgáltatott. Ebben ugyanis leírják, hogy a magyarok tehetségére és elsőségére irigy nemzetek a szabadkőműveseket hívták segítségül, hogy megmásítsák az igazságot, így végül sikerült elérniük, hogy a Bibliából kimaradjon néhány fontos részlet. Az egyik ilyen az alma leszakításához kapcsolódik. Ugyanis az eredeti bibliai leírás említést tesz arról, hogy Ádámot és Évát nem csupán a kíváncsiságból tépte le a tiltott gyümölcsöt, hanem szándékuk szerint almás rétest kívántak készíteni belőle. Az almás rétes pedig köztudottan a magyarok egyik ősidők óta kedvelt eledele.

Végül szeretnék megemlíteni még egy fontos, a szabadkőműves összeesküvésnek tulajdonítható ferdítést. Ma mindenki csak az Ádámot és Évát megkísértő kígyóról beszél, holott az eredeti leírás említést tesz egy kis fekete puliról is, aki az első (magyar!) emberpár álmát őrizte az Édenkertben. Hát persze, hogy el kellett törölni az erre a vérbeli magyar négylábúra vonatkozó utalást!

A tények annyira erősítik egymást, hogy véletlen egybeesésről szó sem lehet, és tulajdonképpen szinte már szóra sem érdemes az az apró észrevétel, hogy a buja, zöld Édenkert, a pirosló alma, valamint Ádám és Éva fehér bőre bizony ismétcsak nemzeti színeinket juttatja eszünkbe.
Mindezek alapján bátran és kétségek nélkül állíthatom, Ádám és Éva magyarok voltak, és végre mi magyarok elfoglalhatjuk a bennünket megillető dicső helyünket a népek tengerében!

Üdvözlettel,
Kézdy-Kis Farkas, Buenos Aires-Egercsehi

“Ádám és Éva magyarok!” bejegyzéshez 16 hozzászólás

  1. “A puli története messzire nyúlik vissza. Már a Kr. e. 4. évezredből maradt ránk olyan sumer szobor, amely egy pulihoz nagyon hasonlító kutyát ábrázol. Annyi bizonyos, hogy őseinkhez valamikor ázsiai vándorlásuk közben került, s együtt érkeztek a Kárpát-medencébe, ahol évszázadokig mint a pásztorok hű segítője szerzett magának hírnevet.”

    forrás: wikipedia

Vélemény, hozzászólás?