Bugyi, fából

A textilipar legújabb vívmányának köszönhetően már fából készült bugyit is hordhatunk. Éljen, hurrá, nem is tudtuk, hogy lettünk volna meg nélküle! Ha azt halljuk, hogy fából készült alsónemű, akkor kapásból valamiféle bio-erényövre asszociálunk és tulajdonképpen egy kicsit sem lepődünk meg. Na jó, talán egy kicsit, pedig a fa és az alsónemű is stimmel Sophie Young, francia tervezőnő alkotta bugyogóban.

Selymes és környezetbarát

A Lenpur egy hazánkban még kevéssé ismert, környezetbarát textilipari újítás. A Lenpur szálat erdei fenyő feldolgozásával, speciális eljárással nyerik. A végeredmény egy erős, ám mégsem sprőd, sokkal inkább puha, selymes és fényes anyag. A Lenpur gyorsan alkalmazkodik a test hőmérsékletéhez és képes a rugalmas alakváltásra. Szálai belül üregesek, így a nedvességet és az elektromosságot is könnyen elvezeti, emellett pedig kiváló szagsemlegesítő képessége is van. Egyértelmű, hogy ezek a kétségkívül előnyös tulajdonságok sokoldalú felhasználásra teszik alkalmassá, többek között most már fehérnemű is készül belőle.

/images/news/2007/08/08/bugyi.jpg

A teljesen idióta – g=9.8 – névre keresztelt Lenpur fehérnemű kollekciót Sophie Young, francia tervezőnő alkotta meg. A darabok ránézésre és tapintásra ugyanolyan finomak, szexisek és kényelmesek, akár bármely igényes fehérnemű. A kollekció darabjait a g=9.8 online shopjából lehet megrendelni, 30 eurótól kezdődő áron, ám a választék… na, az még nem igazán van…

Vélemény, hozzászólás?