Második Piaci Játékok – Fővám téri Vásárcsarnok

Kortárs tánc vagy primőr paradicsom?
Szépirodalmi felolvasás vagy fizetés utáni pénzolvasás?
Improvizáló színészek vagy alkudozó háztartásbeliek?
Nem kell választani. Mérlegen a kortárs magyar kultúra!

/images/news/2007/07/26/piaci.jpgMásodik alkalommal kerül megrendezésre a Piaci Játékok – Budapesten, a Vámház körúti Vásárcsarnokban 2007.szeptem 5-8 között. Ami tavaly még kísérletezésnek számított, idén már hagyományteremtés.  

A Vásárcsarnok egy történelmi, már-már kultikus, békebeli helyszíne a bevásárlásnak – a Miénk, csakúgy, mint a kortárs kultúra: Mindenkié.

Csak egy dolgunk van: vegyük birtokba! Hiszen a jó zene és a tánc, a valóban szép irodalom, vagyis a fogyasztható kultúra ugyanúgy jár Budapestnek, mint az egészséges zöldség vagy a friss gyümölcs. És persze ugyanolyan fontos az egészséges, teljes élet szempontjából! 

Zene, tánc, színház, képzőművészet, performance, egyéb akciók…

A Vásárcsarnok egyszerre lesz hiteles és groteszk díszlete ennek a sokszínű eseménydömpingnek! A cél nem pusztán a meghökkentés vagy a sokkolás. Hiszünk benne, hogy a művészeknek, az alkotóknak és az előadóknak elemi szüksége van a „fölkészületlen”, nyers, valódi közönségre, míg a hétköznap vásárlóinak és árusainak (tehát: mindnyájuknak) szüksége van a kereskedelmi céloktól független, kortárs magyar művészet (zene, tánc, irodalom) megismerésére és ennek révén megkedvelésére. Hisz honnan tudnánk, hogy tetszik valami, ha esélyünk sincs megismerni?

A II. Piaci Játékok kiváló alkalom lesz arra, hogy az alkotók életszerű helyzetben találkozhassanak a széles (valódi és kritikus) közönséggel, illetve arra, hogy a piac árusai és látogatói eldöntsék: a kereskedelmi (tévék által hazudott) kultúra mellett szükségük van-e a magyar kortárs művészet élvezetére? 

A tavalyi tapasztalatokból kiindulva a válasz egyébként egyértelműen: IGEN! 

Szeretettel várunk minden kedves vásárlót, kultúra-fogyasztót! 

Jelszó:Akció van, alku nincs!

Szerző: eee

a kávé visszafelé ÉVÁK! „Ezer évvel ezelőtt kétség sem fért hozzá, hogy Földünk a világegyetem középpontja. Ötszáz éve még úgy tudták elődeink, hogy lapos a Föld. Tizenöt perce még azt hitted, egyedül az emberi faj egyedei képviselik rajta az értelmes lényeket. Képzeld el, mi mindenre derülhet fény holnap!” /K ügynök, Men in Black/ Valahogy én is így vagyok magammal, sose gondoltam, hogy egyszer egy internetes portál szerves része leszek. És hogy mit hoz a holnap? Inkább a szemem nyitom ki csodálkozva, mint a szám.

Vélemény, hozzászólás?