CROCS őrület

A budapesti utcán is egyre többen járnak crocs-ban: a bumfordi műanyag papucs hívei már milliókra rúgnak világszerte.

Őrült kényelem Amerikából, kicsiknek és nagyoknak – a nagy karriert elért lábbelit ilyen módon reklámozza magyar nyelvű honlapja. Van belőle szandál, vietnami papucs, esőcsizma, zárt cipő – és mindez nem más, mint egy darab öntött műanyag.

/images/news/2007/07/19/crocs.jpg

Lehet hordani otthon, strandon, utcán, vitorláson, kertben, mezítláb és gyapjú zoknival egyaránt. Amerikában mindenki magával viszi egy elegáns zacskóban még fogadásokra is, hogy aztán a parti végén levegye a kényelmetlen estélyi szandált vagy lakkcipőt és azonnal átvegye kedvenc crocs-át.

Az eredeti crocs-ok ára tízezer forint körül van, de állítólag örök darab, alig lehet szétrúgni. A szivárvány minden színében gyártják, akad belőle többszínű és mintás is. A gyerekek ugyanúgy kedvelik, mint az idősebb férfiak. Nincs vele sok gond, hiszen ki lehet mosni, fertőtleníteni, lehet hordani esőben és homokban is, hiszen átfolyik rajta minden, de nem ázik szét.

A luxus kivitelű crocs-ok ma már a világsztárok szekrényében is megtalálhatók. Ezért is hoztak ki egy új kollekciót, amely már korántsem csúnya, hanem éppen hogy elegáns, de állítólag megőrzi a gumiklumpák kényelmét.

Vélemény, hozzászólás?