Nemzetközi graffitiverseny Budapesten

Budapesten rendezik meg az egyetlen hivatalos graffiti-világverseny egyik döntőjét, a Write 4 Goldot. A Hajógyári szigeten megrendezésre kerülő fesztiválon a legjobb magyar és külföldi graffitisek mérik össze tudásukat. A fesztivál alapja a Write 4 Gold, ami 2003. óta az egyetlen hivatalos graffiti-világverseny. 2007-ig a versenyben a megmérettetések az elődöntőkkel kezdődtek, amelynek győztesei később részt vettek a németországi döntőn, Chemnitzben.  Az elődöntőket minden évben más-más város rendezhette, a világ különböző országaiban. A résztvevő országok földrajzi fekvésüktől függően kapták meg ellenfeleiket, így például Svédország, Dánia, Finnország egy csoportot, illetve az Egyesült Államok és Kanada egy másik csoportot alkotott.  2006 nyarán Budapest adott otthont Szlovénia, Szerbia, Horvátország és Magyarország legjobbjainak versengésére. A graffiti mellett még meghívott break csapatokra és beatbox előadókra is pontozhatott a közönség és a zsűri.  Idén első alkalommal a helyszínek nem elődöntőként szerepelnek, hanem mint Európa különböző területeinek döntőjeként.

Az immáron ötödik alkalommal megrendezendő fesztiválon olyan csapatok versenghetnek majd, mint a KMR (Prága), HUNGARIANS FINEST (Budapest), KGM (Moszkva), INDUSTRY (Budapest), FLYING SCRIPTS (Győr),  ROMANIAN DELICIOUS (Bukarest). A versen y 11 órától kezdődik. A rendelkezésre álló 15 méteres felületet ez a nyolc csapat fújja teli. Kora délutántól Györemix, Mr. Nice és Nadir szórakoztatja a közönséget. A verseny utáni, hajnalig tartó buli házigazdája Bankos és Norba. Nemsokkal éjfél után pedig a kaliforniai Dilated Peoples ad ízelítőt a nyugati part hiphopjából!

Szerző: kpapp

Csehszlovákia 5:3-ra veri hosszabbításban Nyugat-Németországot, Torontóban átadják a CN Towert, a lengyelek sztrájkba kezdenek a magas árak miatt, én meg csöndben - najó torkomszakadtából ordítva - jövök világra székesfővárosunk egyik kerületének kórházában. 1976. Én sem úsztam meg az iskoláztatást. Eközben megismertem a túrórudit és a kokakólát, amiért ma is rajongok. A bizonyítványokból munkakönyv lett. Ismerkedés az irodai élettel, számítástechnikával, fotózással, hol itt hol ott. Most éppen itt. A magicafe.hu-n. Azt a feladatot kaptam, hogy szerkesszek, ötleteljek, hogy nektek jobb legyen.

Vélemény, hozzászólás?