Közeledik az ellenállás napja!

Elvileg a július 1-jével életbe lépő törvénynek megfelelően a nyár második hónapjától kezdve az angliai pubokban is tilos a dohányzás, hasonlóan a Skóciában és Írországban már bevezetett eljáráshoz. A terv könnyen füstté válhat mert a szakértők szerint is a tulajdonosok jelentős bevételcsökkenésre számíthatnak, akik nem ültek tétlenül várva a füstmentes időszakra és meghirdették az „ellenállás napját”.

A The Sunday Telegraph szerint a mozgalomhoz már 200 kocsma és étterem csatlakozott, akik kijelentették, hogy megengedik vendégeiknek, hogy július 1.-én is rágyújtsanak zárt helyiségben, sőt néhányan az is kifejtették, hogy az egész következő hónapban is folytatják az ellenállást.

A negyven éves Nick Hogan, aki a boltoni The Swan pub vezetője kiemelte, hogy az egyre szélesebb körben terjedő ellenállás elsősorban a diktatórikus intézkedés ellen szól, amely meggátolja a szabad választást. A jogszabályok szerint, aki a dohányzás-tilalmat megszegi az 50 font bírsággal súlytható, míg azokra a tulajokra, akik nem érvényesítik saját helységeikben a törvényt akár 2500 font büntetés is kiszabható.

Szerző: kpapp

Csehszlovákia 5:3-ra veri hosszabbításban Nyugat-Németországot, Torontóban átadják a CN Towert, a lengyelek sztrájkba kezdenek a magas árak miatt, én meg csöndben - najó torkomszakadtából ordítva - jövök világra székesfővárosunk egyik kerületének kórházában. 1976. Én sem úsztam meg az iskoláztatást. Eközben megismertem a túrórudit és a kokakólát, amiért ma is rajongok. A bizonyítványokból munkakönyv lett. Ismerkedés az irodai élettel, számítástechnikával, fotózással, hol itt hol ott. Most éppen itt. A magicafe.hu-n. Azt a feladatot kaptam, hogy szerkesszek, ötleteljek, hogy nektek jobb legyen.

Vélemény, hozzászólás?