Hogyan tovább? Állások és keresőik

Az élethosszig tartó tanulás elve arra ösztönöz, hogy szakmai tudásunkat és ismereteinket folyamatosan bővítsük, állandóan képezzük magunkat. Ez a törekvésünk azonban jelentősen kitolhatja első munkába lépésünk időpontját, így megeshet, hogy – csekély idejű gyakorlatunk folytán – a húszas éveink végén még mindig abszolút pályakezdőnek minősülünk.

Az sem ritka eset, hogy a munkaadók a több diplomával és nyelvvizsgával rendelkezőket túlképzettségükre hivatkozva elutasítják.

A munkaadók ezt általában abban a hiszemben teszik, hogy a kiválóan képzett fiataloknak vélhetően nagyon magas a kereseti igényük, másrészt úgy vélik, az adott munkakör akár középfokú végzettséggel is betölthető. A számunkra ideális munkahely megtalálása tehát egyáltalán nem könnyű. A keresés olykor hosszú hetekig, sőt hónapokig is elhúzódhat.  Munkát keresni különböző módszerekkel lehet. A legtöbben a család, az ismerősök, illetve a barátok kapcsolatrendszerére támaszkodva igyekeznek elhelyezkedni. Emellett rendkívül népszerűek az írott és az elektronikus sajtóban közzétett álláshirdetések, jó néhányan pedig céltudatosan ahhoz a céghez pályáznak, ahol szakmaigyakorlatukat töltötték, vagy ahol előzőleg már dolgoztak. Ahhoz, hogy a leginkább megfelelő munkahelyet a lehető legrövidebb időn  belül sikerüljön megtalálnunk, érdemes a fenti módszerek közül egyszerre többel is próbálkoznunk. Az álláshelyek felkutatásában  hathatós segítséget nyújt az Állami Foglalkoztatási Szolgálat www.afsz.huhonlapja, de magától értetődően a magán munkaerő-közvetítők által kínált szolgáltatásokat és lehetőségeket sem szabad figyelmen kívül hagynunk. A munkaerőpiac egyre magasabb követelményekettámaszt: nagyon sok cég kifejezetten elvárja, hogy a pályázó már eleve rendelkezzen munkatapasztalattal, ezért az önéletrajzban a tanulmányi évek alatt szerzett gyakorlatokat mindenképpen célszerű feltüntetnünk. A megpályázott munkakör ellátásához szükséges ismereteket előre fel kell térképeznünk. Ezek közé tartozik például az idegennyelvismeret, a célirányos informatikai vagy speciális szaktudás, valamint a jogosítvány, illetve az egyes szaktanfolyamokról szóló bizonyítványok megléte. Az elhelyezkedésben a felvételi interjú kulcsszerepet tölt be. Az interjúztatók a felvételizőtől néhány dolgot feltétlenül elvárnak: a pontos megjelenést, az ápoltságot, a megfelelő öltözködést, továbbá azt is, hogy az illető már rendelkezzen néhány információval a leendő munkaadójáról.

Az interjú sikerességéhez a hitelesség, az őszinteség, a nyíltság és az egyenes beszéd nagyban hozzájárul. Ahhoz, hogy valamely felajánlott munkahely  elfogadásakor helyesen döntsünk, számos tényezőt szem előtt kell tartanunk.

Ilyen a szellemi és a hivatásbeli motiváltság,  az elvárt fizetés és természetbeni juttatás, a presztízs, a függetlenség, az önállóság és leendő munkánk változatossága. A megfelelő munkahely megtalálása a munkaszerződés megkötésével korántsem ér véget, a próbaidő alatt ugyanis – annak érdekében, hogy továbbfoglalkoztatásunkban biztosak lehessünk – meg kell mutatnunk a munkaadónknak, hogy milyen teljesítményre vagyunk képesek. A munkaviszony létesítésére irányuló  szerződés a jogszabályok szerint kizárólag  írásban köthető meg. Kötelező elemei közé tartoznak a következők: amennyiben van, a próbaidő tartama; a munkaviszony időtartama; a munkakör pontos megnevezése; a munkavégzés helyének a kijelölése; az alapbér összege.

A diploma megszerzése után sokaknak  nem sikerül azonnal megtalálniuk az elvárásaiknak megfelelő munkahelyet. A keresésben komoly segítséget nyújthatnak a munkaügyi kirendeltségek. A diplomás álláskeresők a lakóhelyük szerinti illetékes munkaügyi kirendeltségeken, a budapesti lakcímmel rendelkező diplomás álláskeresők pedig a fővárosban a Pályakezdő és Diplomás Álláskeresők Közvetítő Irodájában tudják magukat regisztráltatni. Az iroda az   álláskeresőknek számos ingyenes szolgáltatással – például állásközvetítéssel,  munkavállalási tanácsadásokkal és a képzési lehetőségek ismertetésével – nyújt segítséget. Itt jegyezzük meg, hogy 2007. január 1-jétől az Állami Foglalkoztatási Szolgálat szervezete is átalakult. A Foglalkoztatási Hivatal jogutódja ettől az időponttól a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal. A megyei munkaügyi központok helyére a regionális munkaügyi központok lépnek. Székhelyeik: Békéscsaba, Budapest, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár és Szombathely.

A lehetőségek hazainál szélesebb és változatosabb kínálatának, valamint a biztosabb nyelvtudás megszerzésének reményében sokan terveznek külföldi munkavállalást. Az EURES tanácsadó és információs hálózathoz – amelynek az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség országai közötti munkaerő-áramlás elősegítése a célja – a magyar Állami Foglalkoztatási Szolgálat is csatlakozott. A European Employment Services (betűszóval: EURES) kínálta lehetőségeket az europa.eu.int/eures internetes oldalon keresztül lehet a leggyorsabban elérni. Ezen a weboldalon a konkrét állásajánlatok mellett külföldi tanulási lehetőségek is szerepelhetnek.

Hágen Tímea
Osztályvezető
Fővárosi Munkaügyi Központ

forrás: www.allas-start.hu

Vélemény, hozzászólás?