A példák erejével – Felkészülés az interjúra

Mit tesz akkor, ha az ügyfél nem akarja megvásárolni a terméket? Meséljen egy olyan esetről, amikor… Az ilyen jellegű kérdések feltevésekor az interjúztató arra kíváncsi, hogy hasonló helyzetben miként viselkednél a megpályázott munkakörben, vagy hogyan reagáltál a már megtörtént esetekben. Az effajta kérdések közös nevezője: a példák ereje.

Beszélj tehát bátran az eredményeidről. Ha valamely területen példákkal is alátámasztható sikereket értél el, akkor komoly pályázóként könyvelnek el: ha tegnap valamit megoldottál, azt holnap, az új cégednél is meg tudod tenni.

Szituáció, reakció, eredmény

Példáidban három elem nélkülözhetetlen: a szituáció, az arra adott reakciód, valamint az eredmény. Értékesítő (sales) munkakör esetében ez nagyjából a következőképpen mutat:

A szituáció: – Egyik ügyfelem a korábbi rossz tapasztalatai miatt hallani sem akart a termékünkről.

A reakció: – Mondtam neki, hogy megértem a panaszát, de a helyében másként kezelném az ügyet, és én jó szolgáltatást nyújtok. Adatokkal érveltem, ezért megingott, ismét szóba állt a cégemmel.

Az eredmény: – Az ügyfél nemcsak a termékünket vásárolta meg, de az ügyfélkezelésünkről is elismeréssel szólt. Ma ő az egyik legjobb vevőm.

Beszéljen magáról!

A leggyakoribb interjúbeli felhívás, amely egy ilyen párbeszéd alkalmával elhangzik: Beszéljen magáról! Az erre adott válasz megadja az interjú alaphangulatát. Ám ha azon agyalunk, hogy az interjúztató valójában mire kíváncsi, meg hogy mit is kellene mondanunk, akkor könnyen ellentmondásba keveredhetünk.  Az efféle átgondolatlan válaszok a legrosszabbak: A középiskola elvégzése után az X. egyetem Y. szakára felvételiztem, de csak a Z. főiskolára vettek fel, ahol májusban államvizsgáztam. Szakmai gyakorlatomat  W. Nyrt. beszerzési osztályán töltöttem. Szeretnék néhány éven belül vezető pozícióba kerülni, esetleg külföldön dolgozni. Ezt követően az interjú lejtmenetbe kerül.

Miért is? Azért, mert a továbbjuttatásodat illetően kételyeket ébresztő momentumokat közöltél:

– Nem vettek fel oda, ahova eredetileg készültél, tehát beérted kevesebbel, nem vagy elég kitartó, nem elég jók a képességeid. Ezzel a közléssel szükségtelenül leértékelted magad: az információt tehát „a kevesebb több”-elv szerint megtarthattad volna.

– Nem részletezted, hogy a szakmai gyakorlatodon pontosan milyen feladatokat is kaptál, elmulasztottad hangsúlyozni az erősségeidet és a tapasztalataidat.

– Idővel szeretnél vezető lenni, esetleg külföldön állást találni, magasabb pozícióba kerülni. De akkor elégedett leszel-e a megpályázott munkakörrel? S vajon hosszabb távon is számíthat rád a cég?

Hangsúlyozott erősségek

A sikeres válaszhoz gondold át, mit akarsz tudatni magadról. Szedd össze a megpályázott pozícióhoz kapcsolódó legalább öt tulajdonságodat, tapasztalatodat, képességedet. Például: Jó kommunikációs és kapcsolatteremtő  képességgel rendelkezem; kitűnő a szervezőkészségem, a munkában szívós és pontos vagyok. Kapcsolj a tulajdonságokhoz konkrét információkat, tevékenységeket, sikereket. Például: Jó kommunikációs és kapcsolatteremtő képességgel rendelkezem: tanulmányaim mellett hoszteszként több alkalommal részt vettem élelmiszer-ipari termékek promóciójában az A. B. áruházlánc egységeiben; kitűnő a szervezőkészségem: munkám elismeréseként a C. promóciós cég koordinátori feladatokkal bízott meg; a múlt év novemberében és decemberében D. és E. városokban több új termék bevezetésénél koordináltam az áruházi promóciókat. Következőként említsd az erősségeidet: Figyelek a részletekre, betartom a határidőket. A rám bízott feladatokat időre befejezem. Foglald össze a mondandódat egy a jelenlegi helyzetedre utaló megállapítással: Egy jó csapatot keresek, ahol kamatoztathatom a megszerzett tapasztalataimat és tudásomat, hozzájárulva ezzel szakterületem vállalaton belüli sikereihez.

Az interjún nem feltétlenül az említettekkel megegyező kérdést fogsz kapni, a felkészülés mégis segít átgondolnod, mit tudsz ajánlani. Minél inkább célratörően beszélsz magadról, annál jobbak az esélyeid.

Szabó Zoltán 
vezető tanácsadó
Trenkwalder-Multiman Személyzeti Szolgáltató Kft.

forrás: www.allas-start.hu

 

Vélemény, hozzászólás?