Aliz a dizőz, és más történetek …

Az elmúlt háromszáz évben történt egy s más a világban, amiről tudunk. Bizonnyal több dolog történt, amiről fogalmunk sincs.

Ugyanazon időben éltek emberek Dél –Amerikában, és Magyarországon anélkül, hogy egymás sorsáról sejtelmük is lehetett volna.

A világtörténelem nem csak a nagy csaták és hadvezérek története, hanem minden ember minden perce egymáshoz illesztve, mint soha meg nem álló folyó, válik azzá.

Legyen kíváncsi a kisember életére, kukucskáljon be holmi kulcslyukakon, húzza el a függönyt a színpadon, és csak figyelje, mire mennek együtt vagy egyedül. A jósnő, a színész, a kereskedő, az énekes és Aliz a dizőz. A jó, a rossz, a szép a csúnya, a ravasz a naiv.

Vegye elő ezt a könyvet, -esős vasárnap délutánokra különösen ajánlott –  vegyen elő egy dobókockát , és olvassa el azt az írást amit a  kocka kisorsolt. Ne ragaszkodjon a  novellák könyvbeli sorához. Ez az író kirakós játéka. Rakjon ki saját maga egy képet, olyat, amit maga formál meg.

Az író számit Önre, hisz úgy véli sem ő, sem az olvasó nem más, mint Aliz a dizőz, Weber Matild, Krausz Özséb, vagy Hans Kruger. Csak együtt sikerülhet megérteni magunkat, a másikat, a világot. De lehet hogy még így se. Lehet, hogy a manók segíthetnek. Azok is vannak a könyvben.

A könyv  már kapható a könyvesboltokban.”Aliz a dizőz, és más történetek ..” cimen, szerző Brunner Tamás, kiadó : TREZOR kiadó, 2005.

Cornelius

Szerző: mészégető

A szorgalom nem pótolja a tehetséget. De azért mégis meg kell próbálni. Dr Brunner Tamás ügyvéd vagyok, Budapesten születtem és itt is nőttem fel.15 éve vagyok a pályán, elsősorban büntetőügyekkel foglalkozom, de voltaképpen azt teszem amiról az emberek ugy gondolják ügyvédi munka.Nagy örömmel tanitok néhány éve a Pázmány Péter Egyetem jogi karán, a család és a munka mellett maradt rengeteg időben irtam egy pár novellát, amelyek kötetben, Aliz a dizőz cimmel ebben a 2oo5-ös évben meg is jelentek.

Vélemény, hozzászólás?