Atlantisznak nincs vége még?

Koroknay Kata (reflexológus- terapetua),évtizeden át kutatta,hol lehetett a mesés, elsüllyedt Atlantisz, honnan volt az akkori, megmagyarázhatatlan tudás.

-Platón, görög filozófus is írt már az atlantiszi emberekről– mondja minden kérdést megelőzve–Kata. Szerinte Atlantisz határa Egyiptomig húzódott. Sőt említést tesz arról, hogy a katasztrófa bekövetkezésének időpontját is tudták! Ezért figyelmeztették a veszélyre a környező kontinensek lakóit és azok feljettségéhez mérten, amit csak lehetett, átadtak az általuk ismert hatalmas tudásból.Így került ezek szerint Egyiptomba Thot isten, aki tudott írni (ezért tartották őt az ókoriak az írástudás és a bölcsesség istenének). Mi több: ő hozta létre az első – általunk ismert – rendszerezettségre épülő társadalmat.

– Ezek szerint a maják,az asztékok, a sumérok és a többiek is kaptak az atlantiszi tudásból?

– Nyilván, hiszen hozzájuk épp úgy érkeztek “követek”… Másként hogyan hogyan kerültek volna a sumérokhoz olyan matematikai ismeretek, mint a kör kerülete, a 12-es számrendszer (amit az angolok még ma is használnak) és így tovább.A maják pedig honnan ismerték volna – egyebek közt – az agyműtétet? Ráadásul azt a koponyaműtéti formát: három lékelés egy koponyán háromszög alakot alkotva olyan kritikus pontokon, amelyhez még ma sem mer hozzányúlni a modern orvostudomány!Aztán ha már a koponyánál tartunk: találtak a majáknál egy olyan csiszolt kirstálykoponyát, amelynek elkészítésére még ma sem találtak fel ( vagy meg…) alkalmas eszközt. És még egy adat: Jim Pruett, az amerikai kristálylaboratórium vezetője megállapította, hogy a koponya és az állkapocs egyetlen kristálytőmbből állt! Ennek ellenére az alsó álkapocs levehetó. Pedig a kristály egyik jellegzetessége az, hogy nem hasítható: szilánkosan törik! Ezen a kristálykoponyán pedig fúrást, faragást, még a legérzékenyebb mikroszkópokkal sem lehet kimutatni. Marad a csiszolás elve. Igen ám, de ha így készült, 800 évig kellett volna munkálkodni rajta! Aztán a keletkezésének meghatározása! Frank Dorland például időszámítás előtt 10 000–12 000 évre teszi… Ez pedig Atlantisz létezésének “korszaka” mint tudjuk!

– Nem lehet véletlen a párhuzam?

– Amikor először tudomást szereztem róla, kissé én is szkeptikus volt. Aztán jött a többi

rejtély…Például Atlantisz térképe. Nevéről tudni kell, hogy AZTLÁN. Vagyis az aztl, vizet jelent. Ez is arra enged következtetni, hogy Atlantisz ténylegesen vízben volt! Platón szerint az Atlanti-óceán nyugati partvidékétől, Egyiptom határáig terjedt. Ezt a tézist én is igaznak tartom. Mert ha a mai földrészeket kivágjuk és egymáshoz illesztjük egy olyan “lyukat” kapunk, ami megfelel Atlantisz egykori helyének. Továbbá ha “jól körülnézünk” mind olyan helyek találhatók ott, amelyeket valamilyen misztikum, rejtély övez.Ilyen egybek közt a baalbeki terasz, a maxikói Nap piramis, Peruban a Nazca-fennsík és a BERMUDA-HÁROMSZÖG!Ezek pedig Charles Berlitz-t, a nagy régészt tovább igazolják. (Egész életét Atlantisz kutatásra szentelte és 14 nyelven beszél!)A felsorolt helyeket is bejárta s még 75 éves korában (tíz éve) lemerült az óceánba, a hirtelen elsüllyedt világ köveit, emlékeit keresni. Amit talált (s amit “kiadhatott”), azokról könyvekből szerezhet tudomást az emberiség.Egyik könyvében leírja például, hogy a 90-es évek elején víz alatti piramisokat fedezett fel Cay Sal környékén, amelykről megállapították, hogy szintén 12 000 évesek!

Ugyanezen a környéken leltek rá víz alattinutak, piramisok és más építmények maradvényaira is. Kiderült az is, hogy Florida és Kuba partjainál olyan összefüggő terület van, amely 12 000 évvel ezelőtt még szárazföld volt! Tehát egymást fedték a kultúrák!

– Van erre más bizonyíték is még?

– Igen.Míg egyiptomban galvánelemet találtak, a huazték birodalomban (Mexikó) galvanizációval ötvözték a fémeket ugyanazaon időben! Aztán olyan különös kőgolyókra is ráleltek,a melyek földfalba vannak ágyazva!Ezeket mind tengervíz mosta partra. Új-Zéland őslakossága “sky-ball”-nak nevezte el. Jelentése: égi labda. Ezeket a szabályos gomböket Costa Ricában, Torontóban (gránitból!), Brazíliában, (homokkő), Kaliforniában, s ami a legmeglepőbb, az Antarktiszon is felfedezték. Funkciójuk tisztázatlan. De egy biztos: azonos korból származnak! Más érdekesség:az aztékok, az egyiptomiak és az inkák folyamatosan deformálták (nyújtották) gyermekeik koponyáját, egészen kicsi korukról. Hogy miért?… Aztán még egy érdekesség: a hindu hold-nap kalendárium kiindulási pontja időszámítás előtt 11 652! A maják naptára 2760 évet számoló ciklusokból áll. Ha ezt visszaszámoljuk, időszámítás előtti 11 653-hoz jutunk. Az egyiptomi esztendőt számlál, amely visszafelé ugyancsak idő előtti 11 542! Az asszír naptár 1805 évet számláló hold-ciklusokból tevődik össze, amely ugyancsak i.e. 11 542-nek felel meg! A tudósok mindezekből arra következtettek, hogy a katasztrófa i.e 11 653-ban kezdődött és i.e. 11 542-ben ért véget.

– Akkor honnan az az állítás, hogy Atlantisznak nincs vége még?

– Onnan, hogy az atlantiszi tudás nem pusztult el. Egyre gyakrabban halljuk, hogy amit “tanulunk” nem új (telepátia, hatodik érzék,harmadik szem, és a többi) hanem egy sokáig, titkosan őrzött ősi tudás, amelynek birtoklására az emberiségnek — netán egy újabb katasztrófa előtt– szüksége van újra!

***

Meglepetten nézek Katára. Érzem: erről többet nem fog mondani… Pedig szívesen megkérdezném, hogy mennyire… Rámnéz. Csak annyit mondok:

-Értem!

 

Szerző: Nagy Ildikó

Középkorú, kreatív, több évtizedes szakmai tapasztalatttal rendelkező újságíró, ill. pszichopedagógus, tanár vagyok. Szellemi szabadfoglalkozásúként tevékenykedem. Az otthonom Szombathely, Nyugat- Dunántúl a szülőföldem, Magyarország a Hazám!

Vélemény, hozzászólás?