Szalvétatechnika festve?

A hobbítechnikákhoz nagyon sok köny, katalógus ad ötletet, segítséget. A munkafolyamat leírása, a kész munkák bemutatása, javaslatok, stb. és ha munka közben jut eszünkbe valami? Ami teljesen más…

Szalvétaképek, dísztárgyak készítéséhez minden kreatív hobbi boltban találhatnak az érdelődök kellékeket: gipszkeret “kiöntő” sablon, gipszformák, fakeretek, dobozkák, dekor-szalvéták, szalvétaragasztók, katalógusok, kész minták… Lehet válogatni, tanácsot kérni, majd próbálkozi, készíteni.

Bevált forma, hogy a gipszkeretet színezik, festik. Aztán amikor elfogy az egyik festék, vagy túl sablonosnak tűnik – nem illik a szalvétához – a keret, jön az “ihlet”: színbe színt, szinre, szint. Sötére világost, világosra sötét csikot… A fantázia tárháza kimeríthetetlen szerencsére! És ha a kép megsérül netán, vagy olyan a forma – egy-két ecsetvonás, s máris egy kratív, egyedi alkotás lesz belőle!

Érdemes próbálkozni minél több egyéni variációval, hiszen egy-egy újabb forma sikere egy újabb színhatás megvalósulása élményt is jelent mindig. Mi több: örömet: hiszen ez már alkotás, igazi saját munka!

Szerző: Nagy Ildikó

Középkorú, kreatív, több évtizedes szakmai tapasztalatttal rendelkező újságíró, ill. pszichopedagógus, tanár vagyok. Szellemi szabadfoglalkozásúként tevékenykedem. Az otthonom Szombathely, Nyugat- Dunántúl a szülőföldem, Magyarország a Hazám!

“Szalvétatechnika festve?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?