Személyiség típusok és az egészséges életstílus

Hogyan kapcsolódik az egészséges életmód, egészséges életstílus témához a személyiség típusok ismerete?

Az egészséges életmód, életstílus több építő elemből, alappillérből épül fel, nem csak két-három dologból áll. Az egyik ilyen alappillér például a gondolkodásmód, egy másik az önismeret. Ahhoz, hogy egymáshoz közeli egyensúlyt tudjunk teremteni az életünk minden területén, mert ugye erről szól az egészséges életmód, életünk egyensúlyáról, ismernünk kell magunkat, az erősségeinket, gyengéinket, hogy miben vagyunk jók, miben vagyunk kevésbé „otthon”.

Ehhez nagyszerű első lépés a személyiségtípusunk megismerése. Ezzel egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy megértsük mit miért csinálunk, milyen módokon tudjuk növelni teljesítményünket, és hogyan tudunk kommunikálni másokkal.

Mások. Nagyon jó dolog ha ismerjük magunkat, de ennél még jobb dolog, ha ismerünk, vagy „felismerünk” más embereket, hogy milyen személyiség típusuk van. Miért olyan jó dolog? Szerinted nagy előnnyel járhat a munkád folyamán vagy a mindennapjaidban, ha tudod, hogy a másik embert „milyen fából faragták”, tudod milyen dolgok motiválják, milyen szavak rettentik meg, milyen dolgoktól jön izgalomba? Ennek hatalmas előnyei vannak, sokkal könnyebben tudod elérni a céljaidat, ha felismered ezeket a jellemzőket másokban.

Emiatt, mert ennyi mindent befolyásol az életben, ezért is érdekes kicsit olvasni a személyiség típusokról ha az egészséges életmód, egészséges életstílus kialakításán töröd a fejed.

Nem olyan bonyolult dolog, gyakorlatilag négy alap személyiség típus van, a népszerű szangvinikus, erőteljes kolerikus, békés flegmatikus és a tökéletes melankolikus. Ezeknek fel lehet ismerni a tulajdonságait és megtudni extra információkat róluk. Például ezen a helyen is megteheted, miután meghatároztad a saját személyiség típusodat: Egészséges életstílus és a 4 személyiség típus

Fektess bele egy kis időt, hogy olvasol az ilyen témákról, és bőven meg fog térülni.

Szerző: eletmodom

Egészséges életmód mindenkinek jár Egészséges életmód és életstílus kialakításával foglalkozunk, ebben próbálunk segíteni minél több embernek. Ha Te is szeretnél egy egészségesebb életstílust kialakítani, érdemes ide ellátogatnod: http://e-stilusom.com

Vélemény, hozzászólás?