Palacsintakönyv

minden változatban

 

egy nagyszerű séf és egy klassz fotós hozta össze alapmű

 

Palacsinták

www.alexandra.hu

info@alexandra.hu

A színes, étvágygerjesztő képekkel illusztrált kötetből a tökös-mákos palacsinta hiányzott. Ezt nem a népnemzeti gerinc mondatja velem, de ebből a kötetből senki ne a túrós, vagy diós palacsinta receptjét próbálja elsajátítani. A terrénumnak ugyanis nagyon a szélén járunk. Figyeljenek csak ide: – Amerikai áfonyás palacsinta juharsziruppal-Amerikai palacsinta mogyoróval és pálinkás baracklekvárral-Bazsalikomos-sajtos szardíniával töltött palacsinta-Csokoládés palacsinta kókuszos gyümölcsraguval-égő betyárbatyu-Fagylalttal töltött palacsinta Vegyük például az amerikai palacsintát6: Hozzávalók:

  • 3 nagyobb tojás
  • 120 g finomliszt
  • 1 púpozott kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 1 csipet só
  • alma, banán, áfonya, juharszirup – ízlés szerint

Elkészítése:

Először is válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a tejet, és kevergessük addig, amíg sűrű, sima tésztává nem áll össze.
A tojásfehérjét a sóval verjük kemény habbá, majd egy laza mozdulattal forgassuk bele a tésztába.

Ha felforrósodott a teflon palacsintasütő, öntsünk bele egy adag tésztát, és süssük addig, amíg arany színt nem kap, és nem kezd el szilárdulni. És most jön a java! Az ízesítőket szórjuk a palacsinta még nyers oldalára, majd egy lapáttal fordítsuk át a másik oldalra. Az ízesítő szinte bármi lehet – banán, alma, áfonya, de ha valami sósra vágyunk, akár kukorica vagy bacon szalonna is. Addig süssük, amíg mindkét oldala szép aranyra nem sül.
A végén meglocsolhatjuk juharsziruppal, de kenhetünk egy kis vajat is a tetejére A kiadó: Korpádi Péter – Patyi Árpád: Palacsinták – A legjobb sós és édes receptek 195×250 mm, 112 oldal, ára: 3.500,-Ft A palacsinta mindig sikert arat, gyorsan elkészíthető, kiadós és olcsó fogás – igazi klasszikus. Készüljön sósan vagy édesen, megannyi elkészítési módja létezik. A szokatlanabb, izgalmasabb palacsintafélékkel főként az éttermek étlapjain találkozunk, pedig jó részüket könnyen elkészíthetjük otthon is. Korpádi Péter mesterszakács fotográfus most sok hasznos palacsintasütési tippel és több mint ötven, ínycsiklandó palacsintaköltemény receptjével ad ihletet e klasszikus étel változatos elkészítéséhez.

 

Ajánlott irodalom.

http://74.125….

Alapmű: http://74.125….

http://kundend…

Kerekes Hortobagyer Palatschinker Tamás

 

Szerző: Kerekes Tamas

Okos pilóta alagútban nem katapultál hírlapíró vagyok

Vélemény, hozzászólás?